Projectomschrijving hoofdkantoor Fokker Papendrecht

//Projectomschrijving hoofdkantoor Fokker Papendrecht

Fokker-hoofdkantoor op bestaand fabrieksterrein

Download gratis de projectinformatie, inclusief marktpartijen en contactpersonen

Door: Jelle Adamse

Kantoor Fokker

Fokker is in Papendrecht gestart met de bouw van haar nieuwe hoofdkantoor. Op 9 november sloeg de wethouder Economische Zaken van de gemeente Papendrecht, Anouk van Eekelen, de eerste paal.

Fokker heeft al vele jaren een groot fabriekscomplex aan de Industrieweg. Op de kop met de Julianastraat ligt het bestaande hoofdkantoor wat Fokker sinds 1962 gebruikt. 600 meter verderop, aan de andere kant van de fabrieken, wordt het nieuwe hoofdkantoor gebouwd. Deze locatie is omgeven door groen en de velden van sportpark Slobbengors. Vanuit de nieuwbouw kijkt men uit over het water van de Noord en de historische binnenstad van Dordrecht.

In het hoofdkantoor, dat wordt gebouwd door Strukton Worksphere, zullen ongeveer 250 medewerkers een werkplek krijgen. Met dit nieuwe kantoor krijgt Fokker de beschikking over een moderne locatie die voldoet aan de allerhoogste standaarden op het gebied van technologie, duurzaamheid en duurzame inzetbaarheid. Zo krijgt het kantoor geen aardgasaansluiting en zal een warmte-koudeopslag voor verwarming in de winter en verkoeling in de zomer zorgen. De elektriciteit wordt geleverd door zonnepanelen die op het dak van de fabriekshallen liggen.

Volgens Strukton worden in dit gebouw bouwkundige, installatietechnische en infrastructurele elementen gecombineerd tot een prettige verblijfsomgeving. Het ontwerp en het installatieconcept dragen niet alleen bij aan duurzaamheidsdoelstellingen; het borgt bovenal een prettige en comfortabele werkomgeving voor de gebruikers.

Gestapelde bouwvolumes

Het kantoor van circa 6.500 m2 bvo is ontworpen door AGS Architecten uit Heerlen. Het bestaat uit verschillende, gestapelde bouwvolumes met in totaal negen bouwlagen. De onderbouw bevat een servicecenter, de entree, de receptie, vergaderruimten en vier kantoorlagen. In de tussenlaag komt het restaurant met dakterras en riant uitzicht over het landschap. In de karakteristieke bovenste lagen zijn het Sale Center en bestuurscentrum ondergebracht.

De constructie van het gebouw is ontworpen door IMd Raadgevende Ingenieurs uit Rotterdam. Het kantoor krijgt een staalskelet en kanaalplaatvloeren. Parkeren gebeurt uit het zicht door middel van groenvoorzieningen op een verlaagd niveau.

Eind 2018 wordt het nieuwe hoofdkantoor opgeleverd.

<<Lees ook over het nieuwe hoofdkantoor van TBI in Rotterdam>>

<<Bekijk ook onze overzichtspagina over Trending Projecten>>

2017-11-23T13:51:29+00:00 23 november, 2017|Geen categorie|