Peter van der Burgt: “Als het een periode minder gaat, ben je in zo’n situatie al snel te laat”

Van Grunsven Groep bevindt zich binnen alle bouwfacetten en heeft grote ontwikkelaars en beleggers als voornaamste klanten. Het familiebedrijf is actief in de woningbouw en utiliteitsbouw, maar ontwikkelt ook eigen projecten. Het salesteam bestaat in totaal uit vier personen.

Peter van der Burgt is een van hen en stelt dat een professionele verkoopafdeling onmisbaar is, óók in een traditionele sector als de bouw. “Anders wordt sales een ondergeschoven kindje, vooral in economisch goede tijden. Als het een periode minder gaat, ben je in zo’n situatie al snel te laat.”

Activeer uw gratis proefperiode

Ontwikkelaars met salesverantwoordelijkheden
“Samen met mijn collega’s houd ik me vooral bezig met koude acquisitie. Het is ontzettend belangrijk om goed gevoed te worden met nieuwe projecten. Daarom gebruiken we Cobouw Bouwberichten. De nieuwe klanten die daaruit voortvloeien, komen terecht bij onze projectontwikkelaars. Twee van hen beschouwen wij als onderdeel van het salesteam omdat zij – ook met Cobouw Bouwberichten – actief in de gaten houden welke nieuwe projecten bestaande klanten kunnen opleveren. Als ‘mijn’ klanten bij hen terechtkomen, is een goede communicatie essentieel. Zij gaan een langere relatie met hen aan en dan is het belangrijk dat zij alles te weten komen wat ik al met deze klanten besproken heb. Daarom hebben we maandelijks een acquisitieoverleg waarin we bespreken met welke relaties en opdrachtgevers we contact hebben gehad, wat dat ons heeft opgeleverd en of ontwikkelaars met nieuwe contacten aan de slag moeten. Dat we een familiebedrijf zijn met korte lijnen, scheelt enorm. Een overleg is immers zo gepleegd.”

Opvolging uitbesteed
“Ons salesteam is vooral onderweg voor bedrijfsbezoeken bij potentiële en bestaande klanten. Tijd voor telefonische, koude acquisitie is er bijna niet. Daarom hebben we dit en de telefonische opvolging daarvan uitbesteed bij Fresh Call, onderdeel van Cobouw Bouwberichten. Wij geven aan de hand van relevante projecten die we gevonden hebben via Cobouw Bouwberichten bij hen aan wat ons interessante projecten lijken. Zij gaan daarmee aan de slag. Contacten die positief reageren, bezoeken wij daarna zelf. Dankzij Fresh Call kunnen we aan alle salesfacetten evenveel aandacht besteden. Het is een onmisbare aanvulling op ons salesteam.”

Peter van der  Burgt is Commercieel Manager en acquisiteur bij Van Grunsven Groep
www.vangrunsvengroep.nl