MENU

Case FAAC - 'We zetten Bouwberichten al vijftien jaar in als leadgenerator'

Marja Steenbeek is acquisiteur voor FAAC Automatische Deuren. Producent, leverancier en onderhoudspartij van automatische deursystemen. Zoals brand- en inbraakwerende deuren, vouwdeuren, entreesluizen en vluchtwegoplossingen.

Marja Steenbeek, FAAC

Steenbeek is verantwoordelijk voor de aanwas van leads. “We gebruiken Bouwberichten al 15 jaar in als leadgenerator. De data loopt rechtstreeks in onze sales CRM-applicatie.” Er wordt automatisch gefilterd op projecten die mogelijk geautomatiseerde deursystemen hebben. Steenbeek: “Ik zoek soms ook op specifieke organisaties om projecten te bekijken.”

In contact komen én blijven

“De bouwfase is relevant, in het geval van signalering, initiatief of ontwerp is het project los zand. Vaak beraden opdrachtgevers, ontwerpers en architecten zich in die fase nog. Het is belangrijk om met die partijen in contact te komen én te blijven. Wij zijn sparringpartner bij de keuze van de beste oplossing. Het is zaaien, zaaien, zaaien en dan oogsten.”

Verkoopkansen

“De informatie uit Bouwberichten vertaal ik in ons CRM naar verkoopkansen. Ik zie op een dashboard hoe het bijvoorbeeld gaat met kansen per regio. Ook andere KPI’s hou ik bij, zoals welke deals we missen.”

Lees meer cases

Probeer Bouwberichten nu 14 dagen gratis uit

Case

Case DIT Holding - 'Ik download projecten waarvan ik denk dat ze interessant zijn. En sales zoekt daar vervolgens contact mee. Het is heel simpel, maar het werkt'

Tijdens haar vorige baan bij een grote dakdekker gebruikte Jackeline Kersing Bouwberichten al. Sinds 4 jaar werkt ze als Medewerker Sales Support National Accounts bij DIT Holding. ‘Ik ben de enige persoon die Bouwberichten gebruikt binnen onze organisatie. Het was destijds één van de redenen waarom ik werd gevraagd om hier te komen werken. Niemand had ervaring met Bouwberichten en ik werkte er al langer mee.’

Meer artikelen