Nieuwbouw hoofkantoor Triodos bank
Het vrijwel geheel in hout opgetrokken nieuwe hoofdkantoor van de Triodos Bank in Driebergen-Zeist is volledig remontabel. Het gebouw past naadloos in zijn natuurrijke omgeving en blinkt uit in duurzaamheid en circulariteit. Het kantoor zelf is energieneutraal of zelfs -opwekkend, mede dankzij de toepassing van een warmte- en koudeopslag, het gebruik van ruim 3.000 m2 zonnepanelen en de plaatsing van 120 slimme, bi-directionele laadpalen. Naast EDGE, RAU Architecten en J.P. van Eesteren bestond het projectteam uit: Arcadis, Aronsohn, BBN, Bosman Bedrijven, Copijn, DGMR, Deerns en Ex Interiors en Lüning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier alle gegevens van het project

 

Nieuwbouw duurzame brandweerkazerne Surhuisterveen
De brandweerkazerne van Surhuisterveen is zo circulair en duurzaam mogelijk gebouwd en bovendien remontabel gebouwd. Daarnaast wordt er gebouwd conform een (circulaire) blauwdruk, die afgestemd is op alle typen brandweervoertuigen, waardoor het zeer goed opschaalbaar is. De duurzame brandweerkazerne is een project van de Veiligheidsregio Fryslân / Brandweer Fryslân, architect JOUS, Tamminga Bouw, Pranger Rosier Installaties Dokkum, Aannemingsbedrijf Witteveen Surhuisterveen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier alle gegevens van het project

 

Renoveren appartementen tot Nul op de Meter woningen
In Assen is een flat met 28 appartementen geheel integraal gerenoveerd naar nul-op-de-meter, waarbij de woonlasten na de renovatie gelijk zijn aan de woonlasten vooraf aan de renovatie. Alle onderdelen zijn zo op elkaar aangepast dat alles perfect op elkaar aansluit. Op het dak liggen genoeg zonnepanelen om het gehele gebouw van energie te voorzien. Voor de financiering van het project is gebruik gemaakt van het Asser Servicekosten model, waarbij de VVE een lening aangaat bij de bank. De bewoners betalen de lening af via de verhoogde servicekosten. De verhoging wordt zoveel mogelijk weggestreept tegenover de verminderde onderhouds- en energiekosten. De gemeente Assen verzorgt een waarborgfonds die bij calamiteiten de lening overneemt. Een project van Aannemer Renolution, architect Com_zone architecten en adviesbureau BouwNext.

Bekijk hier alle gegevens van het project

 

Ook andere duurzame bouwprojecten bekijken? Bouwberichten weet alles. Vraag een gratis proef aan