Door: Jelle Adamse

Het nieuwe jaar is begonnen. Allereerst wil ik u nog het beste voor 2018 wensen. De eerste weken van het jaar zijn traditioneel weer de tijd van terugblikken en vooruitkijken. Maar wat is ‘tijd’ eigenlijk? En hoe cruciaal is tijd in de bouw?

Tijd. We nemen, verdoen of kopen het. We kunnen het ergens voor vrij maken. Bovenal is er altijd een tekort aan tijd. Een dag heeft immers maar vierentwintig uren en die kun je maar een keer besteden. Tijd is een schaars en daarmee waardevol goed. Ergens de tijd voor nemen betekent dat je tijd gebruikt voor iets wat belangrijk is. Als dat niet zo is dan verdoe je tijd er immers alleen maar mee.

Cobouw Bouwberichten

Cobouw Bouwberichten gaat in essentie ook over tijd. Natuurlijk, op het oog gaat Bouwberichten over de dagelijkse berichtgeving omtrent bouwprojecten. Wie bouwt wat, waar, wanneer en met wie. Maar wat we u eigenlijk geven, is tijd. Met Bouwberichten ontvangt u automatisch continu nieuwe mogelijke opdrachten op een presenteerblaadje. U hoeft niet zelf meer het nieuws, Google of uw netwerk in de gaten te houden. Dat doen wij voor u. Zo houdt u tijd over die u op een andere manier kunt gebruiken. Bouwberichten is een tijdsbesparing en helpt om uw werk efficiënter uit te voeren.

Ook in de bouw is tijd een groot goed. Sla het nieuws er maar op na. Modulair bouwen. In essentie gaat dit over een manier om meer te kunnen bouwen in kortere tijd. Of het tekort aan vaklui en gespecialiseerd personeel. Hierdoor komen bouwprojecten stil te liggen en wordt de bouwtijd verlengd, met alle gevolgen van dien. Tijd is een bijzonder goed, juist door de grens die er aan zit. We kunnen geen extra tijd (vrij) maken zonder het ergens anders van af te halen.

Net als tijd is ruimte ook een begrensd goed. Met onze ruimte kunnen we efficiënter omgaan door bijvoorbeeld de hoogte in te bouwen. Zogezegd is Cobouw Bouwberichten als hoogbouw die uw tijd efficiënter gebruikt.

<<Nog niet uitgelezen? Lees ook de columns “Een blik op de toekomst” of “De bewoner centraal”>>

<<Bekijk ook onze overzichtspagina over Trending Projecten>>