Trending Project 192526: Bouwen kantoor ING

///Trending Project 192526: Bouwen kantoor ING

ING Zoekt het hart van de samenleving op

Download gratis de projectinformatie, inclusief marktpartijen en contactpersonen

Door: Alexander Jannink

Voor het nieuwe hoofdkantoor spiegelt ING zich overduidelijk aan de technologiereuzen uit Sillicon Valley.

Met een campusachtig terrein en een bescheiden aantal verdiepingen, wil ING flexibele manieren van werken bevorderen en haar mensen stimuleren en inspireren. Concreet is het doel om medewerkers uit verschillende teams en in de verschillende ING-kantoren uit Amsterdam-Zuidoost gemakkelijker met elkaar te laten samenwerken. In het energiezuinige, toekomstbestendige en technologisch intelligente gebouw zullen daartoe plekken gecreëerd worden waar samenwerken wordt gefaciliteerd. Het geheel moet volgens ING ‘toegankelijk en benaderbaar’ zijn. In het kantoor zal onder meer ook een ‘innovation café’ worden gerealiseerd waar ING nieuwe producten en klantconcepten kan laten zien.

De keuze voor de locatie Frankemaheerd in Amsterdam-Zuidoost is bewust gemaakt. Hier bevindt ING zich tussen haar klanten, in het hart van de samenleving. De omgeving van het kantoor zal volgens de plannen worden ingericht als een campusachtig terrein met veel groen, dat erop gericht is om de locatie en omgeving goed met elkaar te verbinden en makkelijk bereikbaar te zijn. Het nieuwe kantoor zal met ‘slechts’ 24.000 m² beduidend kleiner zijn dan het huidige kantoor. Dat gebouw is door het scheiden van de bank en de verzekeringstak te groot geworden.

Bij de bouw wordt gedeeltelijk gebruik gemaakt van circulair beton dat blijvend kan worden hergebruikt, zonder kwaliteitsverlies. Het dak van het kantoorgebouw wordt geheel bedekt met zonnepanelen. De technologie in het pand zorgt voor slim en duurzaam (energie)gebruik en draagt bij aan het creëren van gezonde werkplekken. De ambitie is om bij oplevering duurzaamheidslabel Breeam Outstanding te behalen.

De ontwikkeling van het internationale hoofdkantoor van ING is in handen van OVG Real Estate en G&S Vastgoed, beiden uit Amsterdam. Benthem Crouwel Architects – eveneens uit Amsterdam – is geselecteerd als architect. De bouw, die op 6 juli 2017 is gestart, ligt in handen van G&S Bouw. Naar verwachting zal ING het nieuwe Frankemaheerd-complex medio 2019 in gebruik nemen.

Het huidige hoofdkantoor van ING, de Amsterdamse Poort ook wel bekend als het Zandkasteel, wordt in nauwe samenwerking met de Gemeente Amsterdam getransformeerd tot woningen.

 

2017-07-31T09:58:23+00:0028 juli, 2017|Redactie, Trending Projecten|

Strategisch bouwen aan beter
renderende projecten en relaties?

Kijk het webinar terug
Kijk nu