Trending project: 196344 Bouwen Experience Center Leusden

///Trending project: 196344 Bouwen Experience Center Leusden

AFAS Experience center: een unieke ervaring

Door: Alexander Pardon

In november start de bouw van het nieuwe ‘AFAS Experience Center’ in Leusden. Het succes en de enorme groei van AFAS Software waren de aanleiding om begin 2011 de grond met gebouwen aan de Olmenlaan in Leusden aan te kopen.

Met deze aankoop van 46.770 m² grondoppervlakte zijn er genoeg mogelijkheden om de toekomstige expansie van AFAS te realiseren.

Het voormalige Bank Giro Centrale gebouw (‘de bunker’) is eind jaren ’70 gebouwd. Het gebouw werd hoofdzakelijk gebruikt voor de verwerking van betaalcheques en het girale bankverkeer. In haar hoogtijdagen werkte er meer dan zeshonderd medewerkers waaronder circa driehonderd ponstypisten. De werkzaamheden werden echter overbodig en vanaf 2008 stond het pand leeg.

Het nieuwe complex, maar liefst 62.000 vierkante meter groot, zal bestaan uit diverse gebouwen die met elkaar in verbinding staan. Er komt een hoofdgebouw met tussengebouwen voor demonstraties, sport, opleidingen, studio’s, een restaurant, een binnentuin en een theaterzaal.

Het AFAS Hoofdgebouw heeft circa 8.000 vierkante meter kantooroppervlakte en dient als kantoor voor de medewerkers van AFAS. Naast de begane grond heeft het vier kantoorverdiepingen en op de rechter toren nog een kleine 5e verdieping als kantoorruimte. Vanuit het Hoofdgebouw komt men in het Atrium en de binnentuin. Het dient tot verkeersruimte van entree Hoofdgebouw, Sportzaal & Fitness ruimte, Studio’s, Opleidingscentrum, Restaurant en Theater. Vanuit het Atrium of de hal van het Theater, komt men bij het Restaurant. Het Restaurant bestaat uit een begane grond gebied en een vide met restaurant op een entresol.

Als laatste het theater welke bestaat uit een entreegebouw en een halve glazenbol. Dit is een apart en compleet professioneel theatergebouw met ruim achthonderd zitplaatsen voor eigen presentaties, bijeenkomsten en voor langlopende producties. Achter deze bol zit het podium met een 25 meter hoge theatertoren. Het volledige project wordt in 2020 opgeleverd.

Download hier de gratis projectinformatie

2017-08-14T10:00:58+00:0010 augustus, 2017|Redactie, Trending Projecten|

Strategisch bouwen aan beter
renderende projecten en relaties?

Kijk het webinar terug
Kijk nu