Trending project 212608 plan Zeister Warande

///Trending project 212608 plan Zeister Warande

155 woningen op een historisch rijke plek

Download gratis de projectinformatie, inclusief marktpartijen en contactpersonen

Door Alexander  Pardon

Vlak voor het einde van het jaar gaf wethouder Marcel Fluitman van de gemeente Zeist samen met Henk Driesen van Loostad Vastgoedontwikkeling uit Apeldoorn symbolisch het startsein voor de bouw van de eerste fase van de Zeister Warande in Zeist.

Op de voormalige kantoorlocatie van het GAK in Zeist worden 155 woningen gebouwd. Het gebied wordt opgedeeld in de Grote en Kleine Warande en is een verwijzing naar de vele buitenplaatsen die aan de Utrechtseweg liggen.

Het plan, ontworpen door architectenbureau Inbo Rotterdam, bestaat uit een combinatie van laagbouw en appartementencomplexen. De eerste fase bestaat uit 76 vrije sector huurappartementen, een ondergrondse stallingsgarage en bergingen.

 

Tweede fase

Op dit moment werkt men aan de verdere uitwerking van de plannen voor de tweede fase van de Zeister Warande. Deze fase zal bestaan uit ongeveer 49 koopwoningen en 30 koopappartementen. Naar verwachting zal de verkoop starten in het voorjaar van 2018.

Het terrein zal opnieuw worden voorzien van bomen om zoveel mogelijk de historische indeling van de oude buitenplaatsen na te bootsen. Bij het ontwerp van de Zeister Warande is door de architect gekeken naar de buitenplaatsen aan de Utrechtseweg zodat het hele complex zo goed mogelijk opgaat in de bestaande bebouwing langs die weg.

In het oorspronkelijke ontwerp had men de bouw van 226 woningen gepland. Er bestond veel bezwaar tegen de massaliteit en de hoogte van de gebouwen. Het ontwerp is hierna aangepast en heeft geresulteerd in het huidige ontwerp.

Loostad Vastgoedontwikkeling B.V. uit Apeldoorn is de ontwikkelaar van het plan. Bouwmaatschappij Ufkes uit Apeldoorn is verantwoordelijk voor de uitvoering van het project. Beiden zijn ondernemingen van Koninklijke VolkerWessels.

<<Lees ook over het nieuwe hoofdkantoor van TBI in Rotterdam>>

<<Bekijk ook onze overzichtspagina over Trending Projecten>>

2018-01-12T14:02:20+00:00 9 januari, 2018|Trending Projecten|

Strategisch bouwen aan beter
renderende projecten en relaties?

Volg het gratis webinar op 28 juni
Meld je aan