Trending project 296123: multifunctioneel complex Amsterdam

///Trending project 296123: multifunctioneel complex Amsterdam

Valley: een verticaal landschap op de Zuidas

Download gratis de projectinformatie, inclusief marktpartijen en contactpersonen

Door Alexander Pardon

OVG Real Estate is half augustus gestart met de bouw van het iconische torencomplex Valley op de Zuidas. Valley wordt een mixed-use gebouw van 75.000 m2 oppervlakte, bestaande uit 3 torens, waarbij de hoogste toren circa 100 meter hoog is.

De torens bestaan uit 196 appartementen, kantoren, een skybar, horeca, retail, een drielaagse ondergrondse parkeerkelder en culturele voorzieningen.

Het project is gelegen aan de Beethovenstraat in Amsterdam, tegenover het hoofdkantoor van ABN-Amro en naast Sportpark Goed Genoeg (AFC).

Het geïntegreerde groen en de natuurstenen afwerking zorgen voor een opvallend ontwerp en een sfeer Groene Vallei-sfeer. Dit wordt nog eens versterkt door de binnentuin. De internationaal erkende landschapsarchitect Piet Oudolf is verantwoordelijk voor het ontwerp van de beplanting van de vallei en de terrassen. Men kan hierdoor spreken van een verticaal landschap dat als organisch geheel zal afsteken tegen de huidige Zuidas-gebouwen.

Duurzaamheid en groen staan hoog in het vaandel en Valley is om die reden gecertificeerd met BREEAM-NL Excellent voor de commerciële ruimtes. Het residentiële deel van Valley scoort gemiddeld een 8 op de zes benchmarks van de GPR Building-schaal. De ontwikkeling heeft bovendien een energieprestatiecoëfficiënt van -0,30.

Smart technologies

OVG heeft een nieuwe generatie ‘smart technologies’-toepassingen verwerkt in de kantoorruimtes van Valley. Voorbeelden hiervan zijn IP-based Building Automation systemen en diverse sensoren die het gebruik monitoren. Dit zorgt voor nauwkeurige data waarmee bijvoorbeeld verlichting, schoonmaak, energie en het onderhoud van installaties precies kunnen worden afgestemd op het daadwerkelijke gebruik.

De VolkerWessels ondernemingen Boele & van Eesteren en G&S Bouw realiseren het gebouw naar een ontwerp van MVRDV. Architect Winy Maas is hierbij verantwoordelijk voor het ontwerp.

Het gehele project is onlangs door OVG verkocht aan de RJB Group of Companies.

2017-10-19T16:31:43+00:00 19 oktober, 2017|Redactie, Trending Projecten|

Strategisch bouwen aan beter
renderende projecten en relaties?

Volg het gratis webinar op 28 juni
Meld je aan