Trending project 301348: Bouwen woonzorgcentrum in Ede

///Trending project 301348: Bouwen woonzorgcentrum in Ede

Oud worden in de gelukkigste gemeente van Nederland

bouwen woonzorgcentrum

Door: Alexander Jannink

Vilente realiseert als vervanging voor de huidige Klinkenberg een nieuw woonzorgcentrum aan de Amsterdamseweg in Ede. 

Volgens de Atlas voor gemeenten 2017 is Ede de gelukkigste gemeente van Nederland. Gelukkige gemeenten zijn over het algemeen gemeenten met een aantrekkelijk woon- en leefklimaat. Ede telt van de vijftig grootste gemeenten het hoogste percentage mensen dat zichzelf omschrijft als gelukkig, tevreden is met het leven en regelmatig een geluksgevoel ervaart. Geen straf dus om hier oud te mogen worden.

Vilente realiseert een nieuw woonzorgcentrum op het terrein van de voormalige schoollocatie van Het Streek, aan de Amsterdamseweg te Ede. Een prachtige plek, vlakbij het centrum en dichtbij de natuur. Het nieuwe gebouw voorziet in 120 appartementen en 13 logeerkamers voor mensen die 24 uur per dag zorg nodig hebben. De locatie is ontworpen in harmonie met de omgeving. De parkachtige tuin rondom het gebouw en ook de binnentuin bieden ruimte voor ontmoetingen en vormen een verbinding met de wijk.

“De locatie aan de Amsterdamseweg ligt aan de rand van het centrum, dichtbij voorzieningen en in nabijheid van het bos. Een prachtige plek voor het realiseren van een nieuw woonzorgcentrum”, vertelt José van Vliet, bestuurder van Vilente. “We bouwen toekomstbestendig, dus met veel oog voor flexibiliteit. Het nieuwe gebouw biedt straks zorg en wonen aan 120 bewoners. Daarbij gaat het om mensen die vanwege complexe aandoeningen veel zorg nodig hebben. Deze mensen zijn vaak minder mobiel en hebben, door de ligging van het woonzorgcentrum, toch contact met de buurt en met de natuur.”

Wiegerinck heeft dit contact in het ontwerp verder versterkt door de ontwikkeling ook daadwerkelijk in de natuur in te bedden. Het complex bestaat uit een ensemble van 4 gebouwen die gesitueerd zijn rondom een binnentuin. Doorgangen verbinden de binnentuin met de omliggende tuin en nodigen uit tot een wandeling. Buurtbewoners worden uitgenodigd actief van de tuin gebruik te maken en daarin ook te participeren.

Het ontwerp voor De Nieuwe Klinkenberg is afkomstig van Wiegerinck Architecten Arnhem. De uitvoering ligt in handen van Aan de Stegge Bouw & Werktuigbouw B.V. uit Goor en is in februari 2017 gestart. Naar verwachting zal Vilente het nieuwe complex begin 2018 in gebruik nemen. Afspraken over het gebruik van de huidige, tijdelijke locatie op het voormalig terrein van de Simon Stevin kazerne, lopen dan ten einde.

2017-08-04T14:37:48+00:004 augustus, 2017|Redactie, Trending Projecten|

Strategisch bouwen aan beter
renderende projecten en relaties?

Kijk het webinar terug
Kijk nu