Trending project 303064: Sporthal Amstelveen

///Trending project 303064: Sporthal Amstelveen

Out of the box in de Beweegbox

Download gratis de projectinformatie, inclusief marktpartijen en contactpersonen

BeweegBox Amstelveen
Door Laura van Santen

Gaan Beweegboxen traditionele gymzalen vervangen? Als het aan Berry ten Pas van De Beweegbox ligt, is het antwoord op die vraag ‘ja’. De eerste Beweegbox van Nederland is sinds 28 september 2017 in Amstelveen in aanbouw. De bestaande Ben Goudsmithal wordt uitgebreid met een Beweegbox en een turnhal.

In feite is er al 60 jaar niets meer veranderd aan het ontwerp van traditionele gymzalen, aldus Emile Kuijn van K_Dekker Bouw & Infra, die de uitbreiding bouwt. Vernieuwing was hoognodig en de toekomst is de Beweegbox, zo zijn ook Gemeente Amstelveen en Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie van mening. Ten Pas noemt het concept ‘een modern alternatief voor de traditionele gymzaal’.

Toekomstgerichte beweegvormen

Wat is er dan toch zo bijzonder aan deze multifunctionele sporthal? Naast een freerun parcours is er in de Beweegbox een klimwand te vinden en is de zaal uitgerust met interactieve wandprojectie en theatertechniek. Verder is de vorm van de sportzaal opvallend; niet langwerpig, maar vierkant. In de Beweegbox is daardoor ruimte voor traditionele en toekomstgerichte beweegvormen voor alle leeftijden. Hierbij moet bijvoorbeeld gedacht worden aan verschillende dansvormen, freerunning en bootcamp.

De bestaande sporthal aan de Sportlaan wordt uitgebreid met twee sportzalen. Eén van die hallen is de Beweegbox, de andere nieuwe zaal wordt een turnhal met vaste turnopstelling. Het ontwerp van het geheel komt van DMV Architecten uit Kerkrade. RoosRos Architecten uit Oud-Beijerland is betrokken bij het concept van de Beweegbox. De nieuwe zalen hebben samen een oppervlakte van 1.290 vierkante meter.

In de oorspronkelijke uitbreidingsplannen was er naast de turnzaal een gymzaal ‘oude stijl’ gepland. Dat veranderde toen Sportbedrijf Amstelveen de gemeente het innovatieve concept van de Beweegbox voorlegde. Daarna zette de gemeente vol overtuiging in op ‘de gymzaal van de toekomst’.

Volgens Ten Pas zijn er al meerdere partijen geïnteresseerd in het concept van de Beweegbox. Het zal vast niet lang duren voor er een tweede Beweegbox gebouwd wordt. Wie eerst liever eerst wil zien en dan geloven kan naar verwachting vanaf maart 2018 de Amstelveense Beweegbox bewonderen.

2017-10-13T15:43:24+00:00 13 oktober, 2017|Redactie, Trending Projecten|

Strategisch bouwen aan beter
renderende projecten en relaties?

Volg het gratis webinar op 28 juni
Meld je aan