Trending project 307006 – Renoveren kantoor in Rotterdam

///Trending project 307006 – Renoveren kantoor in Rotterdam

TBI verduurzaamt haar eigen nieuwe hoofdkantoor

Download gratis de projectinformatie, inclusief marktpartijen en contactpersonen

In het najaar van 2016 sloten ABN Amro en OVG Real Estate een overeenkomst om met gebundelde krachten vier kantoorpanden in Amsterdam en Rotterdam duurzaam te renoveren. Een van deze panden is het Rotterdamse kantoorgebouw ‘Maxium’ aan de Marten Meesweg 25.

Door: Jelle Adamse

Maxium diende tot 2011 als hoofdkantoor van Eneco. Daarna vertrok het energieconcern naar een naastgelegen nieuwe hoofdkantoor. OVG ontwikkelde dit nieuwe kantoor en kocht in 2015 het oude, inmiddels leegstaande, hoofdkantoor van de Duitse asset manager Pramerica Property Investment. Het pand biedt circa 16.000 m2 kantoorruimte verdeeld over 10 verdiepingen en een dubbellaags parkeerdek met 248 parkeerplekken. De locatie betreft een zichtlocatie langs de A20.

Door de vernieuwing ontstaat een flexibel en toekomstbestendig kantoor, met een nieuwe naam: MM25. De werkomgeving heeft een open, transparant karakter en kan ‘mee-ademen’ met de wensen van de organisaties. In dit opzicht komt het goed uit dat de organisaties die de werkzaamheden uitvoeren ook zelf het pand zullen betrekken. De werkzaamheden zijn eind 2016 gestart en worden uitgevoerd door het TBI-concern bestaande uit J.P. van Eesteren uit Gouda en de afdeling landelijke projecten van Croonwolter&dros in Amersfoort. TBI werkt daarmee aan haar eigen nieuwe kantoor, want na oplevering zullen Croonwolter&dros, Mobilis en Servicis hun intrek nemen in MM25. Architectenbureau Dam & Partners heeft het ontwerp gemaakt.

De werkzaamheden omvatten onder andere een nieuwe, transparante vliesgevel op de bovenste vier etages. De entree wordt vergroot en krijgt een nieuw atrium. De entree en de bovenste vier etages worden hiervoor eerst tot betonskelet gesloopt. Na de renovatie behaalt MM25 energielabel A. Om dit te behalen worden er zonnepanelen op het dak geplaatst en wordt een WKO aan het gebouw toegevoegd. Daarnaast zorgen onder andere Ledverlichting en warmtewerend glas voor reductie van het energiegebruik. Het gebouw wordt uitgerust met sensortechnologie waarbij lokalisatiesensoren en intelligente data-infrastructuur informatie verzamelen. Op basis van deze data worden de apparaten en installaties aangestuurd en gaan ze minder energie verbruiken.

Naar verwachting wordt het nieuwe hoofdkantoor van Croonwolter&dros, Mobilis en Servicis in de herfst van 2017 opgeleverd.

2017-09-05T09:17:13+00:00 18 augustus, 2017|Redactie, Trending Projecten|

Strategisch bouwen aan beter
renderende projecten en relaties?

Volg het gratis webinar op 28 juni
Meld je aan