Trending project 307444 Innovatiecentrum Groningen

///Trending project 307444 Innovatiecentrum Groningen

Avebe bouw innovatiecentrum in Groningen

Op de Zernike Campus, aan de noordzijde van Groningen stad, is onlangs de bouw gestart van het innovatiecentrum voor Avebe. Avebe doet in aardappelzetmeel en -eiwitten. Door de eigenschappen als verdikkingsmiddel of kleefmiddel te benadrukken heeft Avebe een wijd arsenaal aan producten voor de (dieren-)voedingssector en industrie ontwikkeld.

Door: Jelle Adamse

De bestaande laboratoriumfaciliteiten van Avebe zijn nu nog verspreid over de vestigingen in Foxhol en Veendam. Avebe kondigde in 2016 al aan deze te willen bundelen in een nieuw centrum in Groningen.

In het innovatiecentrum zoekt Avebe de verbinding met de Rijksuniversiteit Groningen. Het centrum (7.200 m2 bvo) krijgt een laboratorium, proeffabriek en een klantcontactcentrum. Daarnaast wordt een ruimte ingericht voor startups en kleinere bedrijven. Het aardappelzetmeelbedrijf zal met deze bedrijven en de Rijksuniversiteit Groningen nauw gaan samenwerken op het gebied van onderzoek en onderwijs. Zelf zal Avebe met 100 medewerkers van de afdelingen Research & Development en marketing haar intrek in het gebouw nemen.

Projectontwikkelaar Triade ontwikkelt het innovatiecentrum in opdracht van Avebe. Het ontwerp is van de hand van het Groningse ontwerpbureau Architectuurstudio Skets en wordt gerealiseerd door de bouwcombinatie BAM/Trebbe, beiden eveneens uit Groningen. BAM Bouw en Techniek voert ook de installatiewerken uit. Verder zijn abtWassenaar en Deerns betrokken als respectievelijk adviseur constructie en adviseur installaties/bouwfysica.

Het gebouw bestaat uit drie verdiepingen en krijgt een natuurlijke, houten gevel. Centraal in het gebouw ligt een grote hal waar de verschillende gebruikers van het gebouw elkaar kunnen ontmoeten.

De bouw is eind juni van start gegaan en medio juli officieel gevierd met het poten van een gouden aardappel op de bouwplaats. In het tweede kwartaal van 2018 wordt het innovatiecentrum opgeleverd.

2017-09-07T15:28:20+00:007 september, 2017|Redactie, Trending Projecten|

Strategisch bouwen aan beter
renderende projecten en relaties?

Kijk het webinar terug
Kijk nu