Trending Project 500091: Bouwen Campus Unilever

///Trending Project 500091: Bouwen Campus Unilever
Door: Alex Pardon

Op de campus van de universiteit van Wageningen komt het Global Foods Innovation Centre van Unilever. Dit complex, wat zich richt op innovatieve voedingsmiddelen zal onder andere een mini-fabriek, testkeukens, Experience Centre en twee verdiepingen met kantoren en laboratoria zullen omvatten.

De ontwikkeling en realisatie liggen in handen van het samenwerkingsverband tussen Dura Vermeer, Paul de Ruiter Architects, DWA en Arcadis.

De huidige food R&D centra van Unilever, die zich bevinden in Vlaardingen, Heilbronn (Duitsland) en Poznan (Polen), worden samengevoegd op deze nieuwe locatie. Onderzoekers en studenten van de Wageningen Universiteit & Research, startups, kenniscentra en consumenten zullen hier samen komen om op duurzame wijze te werken aan innovaties in de voedingsmiddelenindustrie.

Jan Zijderveld, President Unilever Europe: “Het klimaat voor Agri-Food innovatie in Nederland is gunstig. De samenvoeging van alle R&D-onderdelen voor Foods in Wageningen stelt Unilever in staat om cutting edge-innovaties te ontwikkelen, in nauwe samenwerking met de Wageningen University & Research (WUR) en een veelvoud aan andere onderzoeksinitiatieven en startups.”

In de Pilot Plant, een mini-fabriek, vindt de proefproductie van nieuwe producten in beperkte mate plaats. De Pilot Plant is verbonden met de Food & Customer Experience, waar in diverse testkeukens dagelijks geëxperimenteerd wordt met innovatieve ingrediënten en recepten voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Onder het complex is een parkeergarage gesitueerd voor bezoekers en medewerkers.

De transparante vormgeving en de strategische ligging van het gebouw op de campus zorgen voor optimale interactie tussen Unilever en de externe partijen binnen het Foods Ecosystem.

De ambitie van het gebouw is om een Breeam certificaat te halen. Advies- en ingenieursorganisatie Arcadis is gevraagd het projectmanagement voor haar rekening te nemen. DWA gaat het ontwerp van de technische installaties verzorgen. De bouw start na de bouwvak. De opening van het Global Foods Innovation Centre zal in 2019 plaatsvinden.

2017-07-31T10:00:21+00:0026 juli, 2017|Redactie, Trending Projecten|

Strategisch bouwen aan beter
renderende projecten en relaties?

Kijk het webinar terug
Kijk nu