Trending project 504469: distributiecentrum Tilburg

///Trending project 504469: distributiecentrum Tilburg

‘Excellente’ distributiehal op een logistieke hotspot

Download gratis de projectinformatie, inclusief marktpartijen en contactpersonen

distributiecentrum tilburg

Door: Jelle Adamse

Op logistiek bedrijventerrein Vossenberg wordt gebouwd aan het distributiecentrum ‘Logistic Excellence Tilburg’. De bouw is in handen van Remmers Bouwgroep die het op een eigen grondpositie realiseert.

Tilburg is een snel groeiende logistieke hotspot. De verbindingen met de Rotterdamse haven en het achterland zijn uitstekend. Bedrijventerrein Vossenberg ligt aan de noordkant van de stad en grenst aan het Wilhelminakanaal. Dit kanaal wordt sinds 2013 over een lengte van 6 kilometer verbreed om het geschikt te maken voor grote binnenvaartschepen. Deze infrastructurele investeringen en de intensieve samenwerking tussen overheden, ondernemers en onderwijsinstellingen hebben er mede toe geleid dat de regio Tilburg-Waalwijk eerder dit jaar nog werd verkozen tot de nationale e-fulfilment hotspot van Nederland.

Bekende merken

Logistic Excellence Tilburg komt op een zichtlocatie aan de rand van bedrijventerrein Vossenberg te liggen. In de nabije omgeving zijn bekende merken als Coolblue, Bol.com en Tesla gevestigd. Het distributiecentrum krijgt ca. 32.000 m2 logistieke ruimte, verdeeld over 2 hallen: hal A en hal B. Daarnaast worden een kantoor van 1.284 m2 en een mezzanine van 2.766 m2 gerealiseerd. In het ontwerp is rekening gehouden met additionele wensen voor VAL-activiteiten, of extra ruimte voor een kantoor of showroom.

Het distributiecentrum krijgt 33 loading docks en 6 overhead doors. Op het buitenterrein worden 260 parkeerplaatsen voor personenwagens aangelegd en 21 parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Het gebouw krijgt een Breeam ‘very good’ certificering.

1.100 ton staal

Remmers bouwt het distributiecentrum in opdracht van ontwikkelingscombinatie de Scheg BV. Voor de staalconstructie is Voortman Steel Group ingeschakeld. De staalconstructie van 1.100 ton is bijna gereed. In het kader van de Breeam-certificering zal om de sprinklertank, achter hal B een blauwe regen geplant worden. Deze zal tegen de sprinklertank aangroeien, waardoor deze op termijn volledig uit het zicht zal zijn.

Een andere opvallende ontwerpmaatregel is het stralend witte interieur, waardoor het gebouw een – voor een distributiecentrum – bovengemiddelde hoeveelheid daglichttoetreding heeft. De ‘houtlook’ verfraaiingen aan het exterieur geven het gebouw extra uitstraling en zijn tevens onderhoudsarm.

De bouw van het distributiecentrum is in april 2017 van start gegaan. Als alles volgens planning verloopt, kan het distributiecentrum eind maart 2018 de deuren openen. Investeringsmaatschappij Standard Life Investments heeft onlangs een koopovereenkomst getekend met ontwikkelingsmaatschappij de Scheg voor de aankoop.

2017-10-30T15:15:30+00:00 27 oktober, 2017|Redactie, Trending Projecten|

Strategisch bouwen aan beter
renderende projecten en relaties?

Volg het gratis webinar op 28 juni
Meld je aan