Trending Project 504549: Woonwerkcomplex The Beacon

///Trending Project 504549: Woonwerkcomplex The Beacon

Flexibel ontwerp voor The Beacon

Door Jelle Adamse

De Amsterdamse Zuidas krijgt er een mixed-use toren bij. The Beacon wordt een gemengde ontwikkeling met ruimte voor winkels, appartementen en kantoren. Het ontwerp voor de toren is van Arcadis in samenwerking met Powerhouse Company. Arcadis huurt zelf de bovenste verdiepingen voor haar wereldwijde hoofdkantoor.

beacon

Lang geleden leerde Richard Krajicek er nog tennissen, maar tegenwoordig is het voormalige terrein van tennisclub Popeye Gold Star aan de Gustav Mahlerlaan het domein van bouwkranen. Met de bouw van het NoMa House stak de Zuidas voor de eerste keer de tramrails van de Parnassusweg over. Met de realisatie van The Beacon wordt in 2018 een volgende stap gezet.

Op een driehoekige kavel ontwikkelt G&S Vastgoed een mixed-use toren. Het gebouw is opgebouwd uit twee delen: het Podium en de toren. Het Podium omvat de onderste zes etages met appartementen, een restaurant en winkels. Op het Podium staat de toren, met daarin o.a. het wereldwijde hoofdkantoor van Arcadis. CallisonRTKL is de ontwerparchitect. Powerhouse Company is de architect van het Podium en het woongedeelte. Arcadis Nederland zal de lokale detaillering van de architectuuractiviteiten voor haar rekening nemen.

Arcadis geeft aan dat het gebouw een ambassadeur van de kernwaarden van het bedrijf wordt. Het omvat daarom het meest recente denken op het gebied van duurzaam ontwerp. The Beacon wordt flexibel ontworpen, geschikt voor verschillende typen huurders en is zo ontworpen dat het beweging van gebruikers stimuleert. Enkele elementen die in het ontwerp worden overwogen zijn een levend dak, technologie op basis van zonne-energie, zonnevinnen en windturbines. Voor het gebouw wordt een Breeam-certificering aangevraagd.

De planning is om met de bouw te starten in 2018, waarna het in 2021 in gebruik zal kunnen worden genomen. De architecten zijn momenteel druk doende met de finale ontwerpstadia. De verwachting is dat de vergunningen na de zomer worden aangevraagd.

Download hier de gratis projectinformatie

Dit artikel is ook verschenen in de Cobouw van 28 juni 2017

2017-07-26T15:30:55+00:0029 juni, 2017|Redactie, Trending Projecten|

Strategisch bouwen aan beter
renderende projecten en relaties?

Kijk het webinar terug
Kijk nu