Uitgelicht project: distributiecentrum Wehkamp

/, Redactie, Trending Projecten/Uitgelicht project: distributiecentrum Wehkamp

Uitbreiding distributiecentrum online-warenhuis Wehkamp te Zwolle

Door: Jelle Adamse

Wie wel eens op de A28 tussen Zwolle en Meppel rijdt ziet daar sinds een aantal jaren het distributiecentrum van Wehkamp liggen. In 2015 heeft Wehkamp dit in gebruik genomen. Na drie jaar blijkt het huidige centrum echter al weer veel te klein en wordt gestart met de bouw van een uitbreiding van 25.000 vierkante meter.

Samen met het bestaande pand van 35.000 m2 ontstaat daarmee een multifunctioneel en flexibel distributiecentrum van ruim 60.000 m2. Net als bij het huidige pand wordt de investering, die geraamd is op ruim veertig miljoen euro, gedaan in samenwerking met vastgoedpartner WDP. Met het nieuwe pand speelt Wehkamp in met de snelle groei van zowel het aantal orders als klanten.

Het huidige distributiecentrum is ontworpen door DENC architecten en gerealiseerd door Hercuton. Het ontwerp van de uitbreiding is wederom van de hand van DENC. Voor de bouwkundige uitvoering zijn WDP en de Wehkamp zijn nog in onderhandeling met een aannemer.

Het pand wordt uitgerust met moderne, duurzame technieken. Zo wordt een warmte- en koudeopslag voor beide panden aangelegd. Daarnaast krijgt het distributiecentrum 100 procent ledverlichting en worden er 7.000 zonnepanelen op het dak geplaatst. Hiermee komt het totale aantal zonnepanelen op 17.000 stuks.

De uitbreiding van het distributiecentrum van Wehkamp betekent een banenimpuls van enkele honderden banen in de regio Zwolle. Volgens de gemeente Zwolle onderstreept deze uitbreiding het  belang van Hessenpoort als grootschalig en strategisch bedrijventerrein voor de regio.

De planning is om begin 2018 te starten met de bouw en het nieuwe distributiecentrum nog voor het eind van het jaar op te leveren. In combinatie met het distributiecentrum in Maurik heef Wehkamp dan ruim 135.000 vierkante meter magazijn in Nederland.

<<Bekijk ook onze overzichtspagina over Uitgelichte Projecten>>

2018-02-27T09:45:56+00:00 26 januari, 2018|Geen categorie, Redactie, Trending Projecten|

Volg elke maand de trending bouwprojecten
én leer je netwerk versterken met onze nieuwsbrief