‘Prettige’ parkeergarage winkelcentrum Bisonspoor Maarssen

Door: Jeroen Kreule

Winkelcentrum Bisonspoor in Maarssen krijgt een nieuwe parkeergarage met plek voor 1125 auto’s. De huidige parkeergarage (P1) aan de Safariweg is verouderd en gaat tegen de vlakte.

Bison Shopping Center, zoals het winkelcentrum officieel wordt genoemd, staat volgens eigenaar Winter Trust voor een grootschalige kwaliteitsverbetering en uitbreiding. ‘Om de mobiliteit, bereikbaarheid en klantentevredenheid van de gebruikers te borgen, is het noodzakelijk een geheel nieuwe en grotere parkeergarage te realiseren’, aldus Winter Trust.  Aan de Stegge uit Twello begint in maart met de bouw. Het ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met Continental Car Parks en Op ten Noort Blijdenstein Architecten. Continental Car Parks is een dochteronderneming van Aan de Stegge Twello. De garage wordt zó gebouwd dat er op termijn een extra dak op kan komen voor zonnepanelen.

Bij de bouw wordt gebruik gemaakt van het zogenaamde Parkdeck parkeersysteem, een door Continental Car Parks ontwikkeld systeem dat bestaat uit een staalconstructie, slanke kolommen en monoliet afgewerkte, gladde betonvloeren met vloercoating en vlakke plafond. De garage wordt voorzien van ledverlichting en gaat gebruik maken van natuurlijke ventilatie. ,,Mensen zullen zich er prettig en veilig voelen’’, zegt Jeroen Drenth van Aan de Stegge Twello. Volgens hem komt overdag veel licht naar binnen, en ’s avonds weerkaatst het licht op de vlakke plafonds. Ook het ontbreken van brede kolommen gaat voor een veilig gevoel zorgen, aldus Drenth. De aluminium gevels zijn voorzien van dynamische verdraaiing. Door de verdraaiing van de aluminium lamellen zijn de geparkeerde auto’s niet of nauwelijks zichtbaar.

In de garage geldt éénrichtingverkeer. Automobilisten moeten schuin inparkeren. Verder komt er een voetgangerszone met voetgangersbrug naar de ingang van het winkelcentrum en de kantoorgebouwen van Bisonspoor.

Als alles volgens planning verloopt, kan de nieuwe garage in oktober 2018 in gebruik worden genomen. Tijdens de bouwwerkzaamheden zijn tijdelijke parkeerplaatsen ingericht.

<<Bekijk ook onze overzichtspagina over Trending Projecten>>