Poort van Breukelen: 15 bedrijfsunits onder één dak

Door: Matthijs van Rooijen

Breukelen krijgt er op een prominente locatie langs de A2 en naast Station Breukelen een hoogwaardig bedrijfsverzamelgebouw bij. Afgelopen 18 januari heeft burgemeester Marc Witteman van de Gemeente Stichtse Vecht officieel het startsein gegeven voor de bouw van de Poort van Breukelen. De Poort van Breukelen gaat onderdak bieden aan vijftien ondernemers aan de Amerlandseweg in Breukelen.

Architectenbureau Martin Stuurman uit Alblasserdam heeft het pand ontworpen. Het nieuw te bouwen complex bestaat uit vijftien ruimten die variabel zijn in te delen als kantoor- of bedrijfsunits. Door de multifunctionaliteit en de variabele indeling zijn deze units uitermate geschikt voor de wat kleinere ondernemers.

De bedrijfsruimten worden gebouwd op een fundering op betonpalen. Dragende wanden worden uitgevoerd in kalkzandsteen. Het pand wordt thermisch optimaal geïsoleerd door het aanbrengen van minerale wol tussen de binnenspouwbladen en de gemetselde buitenspouwbladen. Op de betonnen dakvloer worden ook isolatieplaten aangebracht en deze worden afgewerkt met een bitumineuze dakbedekking. Op het dak van de Poort van Breukelen komen over een afmeting van 600 m² zonnepanelen te liggen. De bouw wordt verzorgd door Romijn Bouw in opdracht van Rijn & Vecht Projectontwikkeling.

Het bedrijfsverzamelcomplex wordt casco opgeleverd, zodat de indeling en inrichting van de units exact kunnen worden afgestemd op de wensen van de gebruikers. Na inventarisatie van de wensen kunnen ook de partijen geselecteerd worden die de installaties gaan verzorgen. Bij de bouw worden duurzame en zoveel mogelijk onderhoudsvrije materialen gebruikt.

Bijzonder aan dit project is dat alle units eigendom worden van de ondernemers. In veel gevallen is een institutionele belegger de eigenaar van een soortgelijke panden. Bij Poort van Breukelen komen alle meters in handen van de gebruikers of individuele investeerders.

In het nieuwe complex vestigen zich regionale en lokale bedrijven met in totaal zo’n 100 werknemers. Volgens planning kunnen de nieuwe eigenaren van de Poort van Breukelen het complex aan het einde van 2018 betrekken.

<<Bekijk ook onze overzichtspagina over Trending Projecten>>