Seniorenwoningen met Hema binnen handbereik

Door: Jeroen Kreule

Op de voormalige Roelfsema-locatie in het Drentse dorp Zuidlaren realiseert woningcorporatie Woonborg 20 appartementen met winkelruimte, verdeeld over twee complexen.

Het gaat om 12 sociale huurappartementen met winkelruimte aan de Stationsweg en 8 sociale huurappartementen aan de Koningsstraat. Aannemingsbedrijf Rottinghuis is aangetrokken als aannemer. Het project is een Design & Build-opdracht op basis van UAV-GC en is gedaan in samenwerking met HJK  architecten.

In een van de winkelruimtes komt de Hema. Het complex aan de Stationsweg – waar in het verleden garage Roelfsema was gehuisvest – telt drie bouwlagen. De derde laag bestaat uit een kap waarin de appartementen worden gerealiseerd. Het ontwerp is volgens de architect gebaseerd op de huidige stedenbouwkundige opzet en uitstraling van de Stationsweg. Het complex is opgedeeld in drie karakteristieke volumes met variatie in goothoogte en dakvormen. Vlak naast de winkels is een centrale ingang voor de appartementen. Aan de achterzijde van het gebouw bevinden zich de bergruimten. Alle woningen hebben aan de straatkant een balkon of loggia (inpandig balkon).

Aan de Koningsstraat komt- evenwijdig aan de straat – een blok van twee bouwlagen. Door een zogenaamde langskap krijgt het blok de uitstraling van rijtjeswoningen. Bewoners kunnen gebruik maken van een besloten parkeerplaats aan de achterkant van het gebouw.

Beide complexen worden voorzien van zonnepanelen op het dak. De appartementen worden nog voor de zomer van 2018 opgeleverd. De sociale huurappartementen zijn bedoeld voor 55-plussers. De woningen zijn intussen allemaal toegewezen.

Woonborg is een corporatie met circa 4800 woningen in de gemeenten Aa en Hunze, Haren, Noordenveld en Tynaarlo. Woonborg start deze zomer met de bouw van 28 levensloopbestendige woningen aan de rand van het centrum van Roden. Het zijn nul-op-de-meter woningen (NOM). Ook deze huizen zijn bedoeld voor 55-plussers.

<<Bekijk ook onze overzichtspagina over Trending Projecten>>