Megakuuroord aan de Duitse grens: Spa World Hotel

Door Alexander Pardon

Project Spa World Hotel is een toekomstig kuuroord dat wordt ontwikkeld aan de Hamdijk in Bad Nieuweschans en is gelegen in een natuurgebied aan de Duitse grens langs de A7.

Het kuuroord zal bestaan uit 3 hotelgebouwen met in totaal 170 hotel kamers, een  thermaalbad van 600 m2 en een subtropisch zwemparadijs van 3600 m2. In het ontwerp voor Spa World zijn drie hotels opgenomen; een regulier hotel, een zorghotel en een Spa World-hotel (gericht op ‘waterplezier’). Tezamen gaat het om circa 170 kamers. 64 Spa World hotelkamers, 64 zorghotel kamers en 42 reguliere kamers. De complexen hebben 4 bouwlagen.

Piramide als landmark

De eyecatcher van het kuuroord wordt het subtropisch zwemparadijs. Deze wordt gebouwd in de vorm van een 25 meter hoge glazen piramide en zal uitsteken boven de omliggende bomen.

De keuze voor de piramidevorm is geweest om het gebouw op maaiveld niveau visueel minder massief te laten lijken. De piramide heeft een vierkant grondvlak terwijl de gevels terugwijken. Door de ‘schil’ van glas te maken, wordt het geheel in beleving nog lichter. Deze landmark zal Bad Nieuweschans herkenbaar markeren als grensplaats en kuuroord.

Het geplande Thermaalbad van 600 m2 zal worden gevuld met medicinaal bronwater die van 625 meter diepte naar boven wordt gepompt.

Dezelfde bron wordt eveneens door een nabij liggend kuuroord gebruikt. Hier ligt tevens de oorsprong van de toevoeging van het woord ‘Bad’ aan de plaats Bad Nieuwschans. Na de ontdekking van de bron voegde men dit toe aan de plaatsnaam om zo meer Duitse toeristen te trekken.

Bouwstart

Men spreekt al jaren over dit megaproject en nu is de planontwikkeling in haar eindfase. Alhoewel de start van de bouw nog niet vastligt, is de planning er op gericht om eind 2018 te starten. Indien de bouw start dan neemt deze ongeveer anderhalf jaar in beslag, zodat Bad Nieuweschans in 2019 een nieuwe hotel- en zwemparadijs rijker is.

Spa World Hotel is een ontwikkeling van De Wereldbazar OG b.v. Het ontwerp is gerealiseerd door de heer S. Güren uit Haren.

<<Bekijk ook onze overzichtspagina over Trending Projecten>>