ZINN bouwt woontorens mét stalling voor scootmobiels

Download gratis de projectinformatie, inclusief marktpartijen en contactpersonen

Door: Jeroen Kreule

De noordelijke zorgorganisatie ZINN gaat drie nieuwe woontorens aan de Dilgtweg in Haren bouwen. Het gaat om 90 twee- en driekamerappartementen, verdeeld over de drie torens. TEAM 4 Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp. De woontorens verijzen naast het huidige woonzorgcentrum De Dilgt, aan de rand van Haren. In dit woonzorgcentrum wonen circa 350 mensen. Rondom De Dilgt staan al drie soortelijke woontorens: Mozart, Chopin en Vivaldi.

ZINN is een (thuis)zorgorganisatie voor ouderen in Groningen, Haren en Hoogezand. De vleugels van het oude verpleeghuis van De Dilgt worden op termijn gesloopt (dit is het gedeelte met het groene dak). Dit deel van het complex is verouderd, maar blijft staan tot alle nieuwe appartementen zijn gebouwd. Het plan is dat dit over enkele jaren later wordt afgebroken en vernieuwd. Daar komt volgens ZINN vervangende nieuwbouw voor, maar in een compactere vorm dan nu het geval is.

Alle nieuwe appartementen worden voorzien van een eigen halletje, een extra toilet en een berging met plaats voor wasmachine en droger. Ook krijgen alle woningen een terras of balkon. De helft van de appartementen krijgt bovendien een extra slaapkamer. Op de begane grond van alle drie gebouwen komen een gezamenlijke ontmoetingsruimte en een stalling voor scootmobiels. Bewoners van de woontorens kunnen gebruik maken van alle voorzieningen, de service en diensten die ZINN- locatie De Dilgt biedt.

De bouwvergunning is nog niet aangevraagd: ZINN wil eerst nog gesprekken met de welstandscommissie en een stedenbouwkundige. In oktober of november van dit jaar kan worden gestart met de bouw van de woontorens, zo is de planning. De bouw duurt ongeveer anderhalf jaar en zal medio 2020 gerealiseerd zijn. In verband met de geuite zorgen van de omwonenden zal er voor de fundering niet worden geheid, maar geboord.

<<Bekijk ook onze overzichtspagina over Trending Projecten>>