“50% van onze leads komt binnen via Bouwberichten”

VELUX Nederland is een van de bekendste fabrikanten van daglichtoplossingen. Het bedrijf maakt al jaren gebruik van de database van Bouwberichten om in een vroeg stadium aan tafel te komen bij potentiële klanten. Monique Deckers is Sales coördinator Prof. Housebuilder team bij VELUX Nederland en vertelt wat de ervaringen zijn met de database van Bouwberichten, hoe ze ermee werken én wat het oplevert.

Eenvoudig filteren op bouwfase
VELUX Nederland richt haar marketing- en salesactiviteiten voornamelijk op ‘eindgebruikers, professionals, kleine en middelgrote aannemers en architecten’. De database van Bouwberichten is een onmisbare schakel voor het vinden van nieuwe projecten: “Vooral de particuliere, grondgebonden woningbouw met een hellend of plat dak is interessant voor ons. Bij deze projecten willen we in de initiatie- of ontwerpfase betrokken worden. In die fase kunnen we namelijk nog meedenken en adviseren over slimme en duurzame daglichtoplossingen. Denk bijvoorbeeld aan het bepalen van de positie en het type ramen voor de meest optimale daglicht- en ventilatieomstandigheden.

Met de database van Bouwberichten filteren we heel eenvoudig alle projecteigenschappen die voor ons interessant zijn. Zo krijgen we direct een goed beeld van de nieuwbouwmarkt.” [Tekst gaat verder onder de foto]

Monique Deckers, Sales coordinator Prof. Housebuilder team

Wat levert het op?
Na het selecteren van de juiste projecten, worden de gegevens in het CRM-systeem van VELUX geladen. “Deze leads verdelen we vervolgens onder onze collega’s. Ongeveer 50% van de leads komt via Bouwberichten binnen. Dat geeft dus wel aan hoe belangrijk de database voor ons is. Voor het bedrijf in daglichtoplossingen een onmisbare schakel om nieuwe projecten te vinden. De database gebruiken we ook als aftersales-instrument. In Bouwberichten kunnen we heel snel zien wat de status is van projecten waar we bij betrokken waren.

Bouwberichten steeds belangrijker
Monique verwacht dat het gebruik van Bouwberichten in de toekomst alleen maar belangrijker wordt: “Woningen worden steeds beter geïsoleerd en voorzien van PV panelen. Dat is goed voor de duurzaamheid van een woning, maar kan voor het comfort en gezondheid van de bewoners voor nadelen zorgen.

We willen als adviseur op het gebied van daglicht en frisse lucht daarom al vroeg in de ontwerpfase met de ontwikkelaars meedenken om tot de beste oplossing te komen voor de bewoners. Het achteraf toevoegen van dakramen in een pv-dak is namelijk lastig, terwijl deze middels zomernachtkoeling kunnen helpen een belangrijk vraagstuk als oververhitting van woningen op te lossen. Daarnaast zijn voldoende daglicht en frisse lucht onmisbaar om een gezonde woning te bouwen en kunnen bewoners hierdoor waardevolle vierkante meters op zolder als leefruimte gebruiken.”

 

Wil je weten of onze bouwprojecten jou verder kunnen helpen? Bel of mail ons. Of vraag 2 weken gratis toegang aan tot alle bouwprojecten.
T 088 – 5840 600
M bouwberichten@vakmedianet.nl