MENU

Over Bouwberichten

Lees de veelgestelde vragen over Bouwberichten of zoek hieronder op een trefwoord.

Wat is Bouwberichten?

Bouwberichten is het grootste online leadportal met de meest actuele en kwalitatieve bouwinformatie. Wij weten wát er wáár door wie gebouwd wordt. In ons portal staan meer dan 400.000 bouwprojecten en elke maand voegen we er zo'n 400 toe en updaten we er ong. 800. Met Bouwberichten krijg je inzicht in verkoopkansen, organisaties en hun netwerken én marktontwikkelingen.

Bouwberichten is een submerk van Cobouw en valt onder de paraplu van VMN Media (de grootste B2B-uitgever van Nederland).

Voor wie is Bouwberichten geschikt?

Bouwberichten is geschikt voor alle bedrijven die actief zijn in en rondom de bouwsector én hun marketing- en salesactiviteiten willen optimaliseren.

Wat kan ik met Bouwberichten?

Met Bouwberichten vind je eenvoudig kansrijke leads bij bouwprojecten die voor jou interessant zijn. Zo zit je sneller aan tafel, vergroot je de verkoopkans en verhoog je jouw omzet. Bovendien geeft onze data je inzichten waarmee jij je strategie kunt optimaliseren.

 • Vind eenvoudig de meest kansrijke leads voor jouw product of dienst
 • Vergroot je leadfunnel en maak je marketing- en salesactiviteiten effectiever
 • Verhoog je omzet en behaal sneller je marketing- en salestargets
 • Vind de juiste inzichten om je strategie te optimaliseren
 • Probeer 14 dagen gratis, zonder verplichtingen

Hoe actueel is Bouwberichten?

Wij houden Bouwberichten dagelijks up-to-date met een toegewijd redactieteam van researchers die jaarlijks duizenden telefoontjes plegen en websites raadplegen om jou de meest nauwkeurige en actuele informatie te geven. Nieuwe informatie is na verificatie direct beschikbaar, zodat je goed op de hoogte blijft van projecten en organisaties die voor jou interessant zijn. Inmiddels vind je in Bouwberichten ruim 400.000 bouwprojecten en 200.000 betrokken organisaties.

Waar komt de data op Bouwberichten vandaan?

De data op Bouwberichten.nl komt vanuit een aantal bronnen:

 • Ons eigen netwerk: Het redactieteam spreekt regelmatig met vaste contacten zoals architecten, aannemers en projectontwikkelaars. Hierdoor is belangrijke projectinformatie vaak al bekend voordat het in de media komt.
 • De media: Onze redactie volgt dagelijks bouwgerelateerde artikelen uit de media, zowel print als online. Daarvoor worden diverse tools gebruikt. De redactie haalt hier de belangrijkste informatie uit om een project te updaten. Het redactieteam volgt ook belangrijke updates uit de bouwwereld op social media zoals LinkedIn.
 • Overige bronnen: Aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen, het Kadaster, vele bouwgerelateerde websites en natuurlijk Google.

Wat is de dekkingsgraad van Bouwberichten?

Een exact antwoord kunnen we je helaas niet geven. De dekkingsgraad verschilt per rubriek en fase, afhankelijk van de (tijdige) beschikbaarheid van data. Ben je op zoek naar specifieke informatie van bouwprojecten en wil je weten wat de kwaliteit en/of kwantiteit is van de beschikbare informatie? Neem dan contact op met onze data consultant via 06-22927638 of bouwberichten@vmnmedia.nl.

Geen resultaten gevonden binnen deze categorie.

Gratis proefperiode of demo van Bouwberichten

Hoe lang kan ik Bouwberichten gratis proberen?

Je kunt Bouwberichten geheel kosteloos en vrijblijvend 14 dagen uitproberen. Je proefabonnement start automatisch en stopt vanzelf, hier hoef je niks voor te doen.

Met het proefabonnement zie je de projecten die een half jaar geleden zijn gepubliceerd. Dat wil niet zeggen dat wij geen actuelere data hebben. Deze proefperiode is bedoeld om kennis te maken met de mogelijkheden van de database, de werking van het platform en de inhoud van de content.
Mocht je willen inzien wat voor jouw branche de meest actuele data is en wat de database voor je kan betekenen lichten wij dat graag toe in een persoonlijk gesprek of digitale demo.

Wil je Bouwberichten blijven gebruiken? Neem dan contact op met onze data consultant via 06-22927638 of bouwberichten@vmnmedia.nl.

Geen resultaten gevonden binnen deze categorie.

Abonnementen en trainingen

Ik heb ineens geen toegang meer tot Bouwberichten. Hoe kan dat?

Het kan zijn dat je (proef)abonnement is verlopen of dat je als gebruiker bent verwijderd door de abonnementshouder. Controleer altijd eerst binnen je eigen organisatie of het (proef)abonnement is verlopen of dat je als gebruiker bent verwijderd. Is beide niet het geval, neem dan contact op met Customer Solutions via 088 – 5840 600 of bouwberichten@vmnmedia.nl.

Hoe kan ik mijn abonnement beëindigen?

Wij hanteren een opzegtermijn van 3 maanden voor het einde van de abonnementsperiode. Een opzegging moet schriftelijk worden gedaan via post of e-mail.

Postadres
Utrechtseweg 44
3704 HD Zeist

E-mailadres
bouwberichten@vmnmedia.nl

Geen resultaten gevonden binnen deze categorie.

Mijn account

Hoe kan ik inloggen op Bouwberichten?

Je kunt inloggen op Bouwberichten via portal.bouwberichten.nl. Je e-mailadres is je gebruikersnaam. Het wachtwoord heb je zelf aangemaakt. Ben je deze vergeten? Klik dan op 'wachtwoord vergeten' in het inlogscherm. Als je inlogt op Bouwberichten.nl, dan log je automatisch ook in op alle andere nieuws- en kenniswebsites van VMN Media waarop je geabonneerd bent.

Wat gebeurt er als ik inlog op Bouwberichten?

Nadat je bent ingelogd zie je het projectenoverzicht, waar je de meest recent gepubliceerde projecten ziet die binnen jouw abonnementsrechten vallen. Je kunt dus direct aan de slag om kansrijke projecten en organisaties te vinden. Via het menu aan de linkerkant van het scherm kun je o.a. navigeren naar Organisaties, EU Aanbestedingen en Mijn Bouwberichten (waar je bijvoorbeeld je taken en opmerkingen terugvindt).

Hoe kan ik mijn e-mailadres wijzigen?

Wil je voortaan met een ander e-mailadres inloggen? Neem dan contact op met Customer Solutions via 088 – 5840 600 of bouwberichten@vmnmedia.nl.

Waarom heb ik geen toegang tot alle Bouwberichten?

Bij het afsluiten van je abonnement is er een keuze gemaakt welke data (bouwfases, provincies, rubrieken) je te zien krijgt. Je kunt jouw gebruikersrechten eenvoudig terugzien in Mijn Bouwberichten. Wil je meer of andere Bouwberichten zien, neem dan contact op met Customer Solutions via 088 – 5840 600 of bouwberichten@vmnmedia.nl.

Geen resultaten gevonden binnen deze categorie.

Bouwprojecten, organisaties en aanbestedingen vinden

Hoe zoek ik op projecten?

Aan de linkerkant van het projectenoverzicht kun je projecten filteren op provincie, rubriek en bouwfase. Bij het aan- of uitvinken van criteria zal het aantal projecten direct veranderen (je hoeft dus niet meer op 'toepassen' te klikken). Via de knop Uitgebreid filteren linksboven kun je specifieker en nauwkeuriger filteren. Als je alle gewenste criteria hebt aangevinkt, klik je rechts bovenaan op X resultaten om alle projecten weer te geven die voldoen aan jouw filter.

In de tutorial video kansrijke leads vinden leggen we je uit hoe je snel en uitgebreid kunt zoeken en interessante leads kunt vinden.

Kan ik ook zoeken op duurzaamheidsaspecten van projecten?

Ja, via uitgebreid filteren kun je ook zoeken op duurzaamheidsaspecten van projecten. Duurzame eigenschappen die regelmatig aan projecten worden toegevoegd zijn:

 • Groene daken
 • LED
 • Warmtepomp
 • Zonneboiler
 • Zonnecollectoren
 • Zonnepanelen

Je kunt ook via de zoekbalk zoeken naar duurzame zoektermen als BENG of BREEAM. In de projectomschrijving staat vaak ook het type BREEAM-Certificaat, mate van circulariteit en andere duurzame eigenschappen binnen het project.

Kan ik tegelijkertijd zoeken op rubrieken en subrubrieken?

Ja, je kunt tegelijkertijd zoeken op zowel rubriek als subrubriek. Ben je op zoek naar alle woningbouwprojecten én basischolen? Dan kun je de hele rubriek Wonen selecteren en de subrubriek Basischolen onder de rubriek Onderwijs.

Hoe kan ik organisaties vinden die voor mij interessant zijn?

In de video tutorial kansrijke leads vinden leggen we je uit hoe je snel en uitgebreid kunt zoeken en interessante organisaties kunt vinden. Je kunt op verschillende manieren interessante organisaties vinden. Zo kun je zoeken op bouwprojecten die voldoen aan jouw zoekcriteria. Bij elk project zie je vervolgens welke organisaties betrokken zijn en kun je inschatten of dit een interessante partij is. Maar je kunt ook een specifieke organisatie zoeken en bekijken met welke partijen deze organisatie het meest samenwerkt. Zo kun je zien welke organisaties in een specifiek netwerk interessant zijn om te benaderen.

Is er ook projectinformatie uit België beschikbaar?

Ja, wij publiceren bouwprojecten in Vlaanderen. Daarnaast publiceren we Brusselse en Waalse bouwprojecten indien daar Nederlandstalige organisaties bij betrokken zijn. Je kunt de Belgische projecten ook filteren op provincie.

Kan ik ook aanbestedingen vinden in Bouwberichten?

Ja, naast onze EU-aanbestedingen service kun je ook projecten filteren op inschrijvingstermijn en gunningstermijn, indien het een (nationale of Europese) aanbesteding betreft en de informatie beschikbaar is.

Als ik op een trefwoord zoek via de zoekfunctie, op welke velden wordt er dan gezocht?

Als je een trefwoord ingeeft via de zoekfunctie (in de zoekbalk) dan doorzoeken we de Bouwberichten database op alle velden. Let op: de zoekfunctie op de Projectenpagina geeft alleen resultaten van Projecten en niet van Organisaties en EU aanbestedingen. Hetzelfde geldt voor de zoekfunctie op de Organisaties en/of EU aanbestedingen pagina's.

Geen resultaten gevonden binnen deze categorie.

Resultatenpagina bekijken en zoekopdrachten opslaan

Kan ik meer projectinformatie inzien in het projectenoverzicht?

Ja, boven de zoekresultaten staat een knop Extra kolommen. Hier kun je aangeven welke informatie je nog meer wilt zien naast de vaste basisinformatie. Deze selectie wordt onthouden, dus als je opnieuw inlogt blijf je deze extra kolommen zien. Je kunt hier dus selecteren welke data altijd zichtbaar moet zijn voor jou.

Kan ik de resultaten sorteren?

Ja, de resultaten van projecten, organisaties en aanbestedingen zijn te sorteren op verschillende velden zoals Publicatiedatum, Plaats, Startdatum (voor bijvoorbeeld projecten), Aantal projecten (voor bijvoorbeeld organisaties) en Opdrachtgever (voor bijvoorbeeld aanbestedingen).

Hoe vind ik de meest recente projecten?

Het is mogelijk om projecten te filteren op de door ons gepubliceerde datum. Bij de filtermogelijkheid Publicatiedatum kun je eenvoudig met behulp van de kalender de gewenste periode (van publicatiedata) aangeven.

Hoe kan ik een zoekopdracht opslaan?

Wanneer je 1 of meerdere zoekfilters hebt toegepast kun je rechtsboven in het scherm op de knop Zoekopdracht opslaan klikken. Vervolgens kun je de zoekopdracht een naam geven en deze als Nieuw opslaan of een Bestaande overschrijven.

Kan ik mijn opgeslagen zoekopdrachten aanpassen?

Ja, dit doe je door bij Jouw zoekopdrachten de zoekopdracht te selecteren en vervolgens extra filters toe te passen of bestaande filters te verwijderen. Vervolgens klik je rechts bovenaan op Zoekopdracht opslaan om je nieuwe zoekopdracht op te slaan (waarbij je kunt kiezen om een nieuwe zoekopdracht te maken of een bestaande te overschrijven).

Hoe kan ik mijn rayon aanmaken in Bouwberichten?

Een rayon op basis van provincies kun je (voor zowel projecten als organisaties) aanmaken via het menu aan de linkerkant. Hier kun je provincies selecteren die binnen jouw rayon vallen. Deze zoekopdracht kun je opslaan zodat je de volgende keer eenvoudig de nieuwe projecten en/of organisaties binnen jouw rayon te zien krijgt.

Een rayon aanmaken op basis van een plaats, één postcode of een postcodecombinatie is mogelijk via Uitgebreid filteren.

Geen resultaten gevonden binnen deze categorie.

Details bekijken van projecten, organisaties of EU-aanbestedingen

Waarom krijgen sommige projecten wel een update en andere niet?

Projecten die jij markeert als Favoriet maken eerder kans om door de redactie geüpdatet te worden. Want signalen over projecten die belangrijk zijn voor onze klanten laten we meetellen in de updatefrequentie. Dat geldt ook voor het aantal opmerkingen en doorstuuracties.

Hoe weet ik of ik op tijd ben om contact op te nemen met een contactpersoon?

Een bouwproject kent de fases Signalering, Initiatief, Ontwerp, Gunning, Uitvoering en Oplevering. Het belang van de betrokken organisatie(s) verschilt per fase en project. Per fase publiceert de redactie een update. Zo kun jij zelf bepalen wat het beste moment is om de betrokken organisatie te benaderen om je product en/of dienst te verkopen.

Geen resultaten gevonden binnen deze categorie.

Delen en exporteren van informatie

Kan ik alle projecten (of een groot aantal) exporteren naar een CSV-bestand?

Het is niet mogelijk om meer dan 500 projecten tegelijk te exporteren naar een CSV-bestand. Wil je structureel alle of 500+ projecten exporteren om bijvoorbeeld je CRM-systeem te vullen? Informeer dan naar de mogelijkheden van een datalevering op maat via 088 – 5840 600 of bouwberichten@vmnmedia.nl.

Kan ik projectinformatie delen met collega's, dealers of partners?

Ja, op een projectdetailpagina heb je de mogelijkheid om de projectinformatie te delen via de Delen knop. De informatie wordt verstuurd naar een door jou opgegeven e-mailadres. In deze e-mail ziet de ontvanger een link naar het Bouwberichten portal. Deze persoon moet wel een account hebben om de informatie te kunnen zien. Wil je dat jouw collega's, dealers of partners ook toegang hebben tot deze informatie, regel dan extra licentie(s).

Kan ik ook PDF's of prints maken van een resultatenlijst of detailpagina van projecten en/of organisaties?

Het is mogelijk om een PDF te maken van je filter resultaten. Je kunt deze PDF genereren bij zowel projectresultaten als organisatieresultaten. Lees hieronder wat er mogelijk is.

Resultatenpagina Projecten

 • Je kunt maximaal 100 projecten in de resultatenlijst selecteren om te exporteren naar de PDF.
 • Indien je een PDF maakt van de resultatenlijst, dan worden de taken en opmerkingen niet getoond.
 • Het aantal getoonde projectbeelden is maximaal 1 per project.

Resultatenpagina Organisaties

 • Je kunt maximaal 20 organisaties in de resultatenlijst selecteren om te exporteren naar de PDF.
 • Van de maximaal 20 naar PDF te exporteren organisaties worden er maximaal 25 gerelateerde projecten per organisatie getoond in de PDF (gesorteerd op nieuwste publicatiedatum).
 • Aangemaakte taken en opmerkingen worden niet getoond.

Projectdetailpagina

 • Indien je een PDF van een projectdetailpagina maakt, dan worden de aangemaakte taken en opmerkingen in de PDF getoond.
 • Alle projectbeelden worden getoond in de PDF.

Organisatiedetailpagina

 • Indien je een PDF van een organisatiedetailpagina maakt, dan worden er maximaal 100 projecten getoond (gesorteerd op nieuwste publicatiedatum).
 • Aangemaakte taken en opmerkingen worden getoond in de PDF.

Geen resultaten gevonden binnen deze categorie.

Taken, opmerkingen en alerts

Hoe maak ik een taak aan?

Bij elke organisatie, project en/of EU aanbesteding kun je een Taak aanmaken. Vervolgens kun je de taak toewijzen aan iemand binnen je organisatie die ook een Bouwberichten account heeft. Een taak en/of opmerking is alleen zichtbaar voor de personen uit jouw organisatie die een Bouwberichten account hebben binnen dezelfde organisatie. In de video tutorial leads succesvol converteren leggen we je uit hoe je met behulp van taken, opmerkingen en updates je interessante leads kunt bewerken.

Hoe maak ik een opmerking aan?

Bij elke organisatie, project en/of EU aanbesteding kun je een Opmerking aanmaken. Een opmerking is alleen zichtbaar voor de personen uit jouw organisatie die een Bouwberichten account hebben binnen dezelfde organisatie. In de video tutorial leads succesvol converteren leggen we je uit hoe je met behulp van taken, opmerkingen en updates je interessante leads kunt bewerken.

Geen resultaten gevonden binnen deze categorie.

Ondersteuning bij leadgeneratie en account management

Geen resultaten gevonden binnen deze categorie.

Vragen, klachten en feedback

Ik heb een andere vraag. Met wie kan ik contact opnemen?

Voor alle vragen over jouw abonnement of over Bouwberichten kun je contact opnemen met Customer Solutions. Bel ons op 088 – 5840 600 of stuur een mail naar bouwberichten@vmnmedia.nl. Wil je een adreswijziging doorgeven, stuur dan een e-mail naar bouwberichten@vmnmedia.nl.

Geen resultaten gevonden binnen deze categorie.

Staat je vraag er niet tussen?

Bel ons op 088 - 5840 600, stuur een email naar bouwberichten@vmnmedia.nl of maak hieronder een terugbelverzoek aan.

Laat ons contact met jou opnemen

Hallo, mijn naam is . Ik werk bij als . Je kunt mij bereiken via of bellen op .