MENU

Ben je op zoek naar kansrijke infraprojecten? Met Bouwberichten heb je continue een actueel inzicht in verkoopkansen

Infraprojecten

Heb je behoefte aan een actueel inzicht in nieuwe, lopende en gerealiseerde infraprojecten in Nederland en Vlaanderen? Met Bouwberichten vind je eenvoudig de opdrachtgevers- en projecten die aan jouw wensen en eisen voldoen.

  • Zoek in meer dan 400.000 bouwprojecten
  • Vind actuele & kwalitatieve informatie over infraprojecten
  • Vind kansrijke leads voor jouw product of dienst
  • Vergroot je leadfunnel en omzet
  • Probeer 14 dagen gratis, zonder verplichtingen

Bekijk hoe het werkt

Probeer 14 dagen gratis

Probeer gratis

Probeer 14 dagen gratis. Het is geheel vrijblijvend en stopt automatisch.

Annuleren

Vind kansrijke infraprojecten

Infraprojecten in de bouw verwijzen naar projecten die zich richten op het ontwerpen, bouwen en onderhouden van infrastructurele voorzieningen zoals wegen, bruggen, tunnels en spoorlijnen. Deze projecten zijn van cruciaal belang voor de ontwikkeling van steden en landen, aangezien ze zorgen voor betere verbindingen en mobiliteit.

Met Bouwberichten vind je vrijwel alle infraprojecten, woningbouwprojecten en utiliteitsbouwprojecten in Nederland en Vlaanderen. Bij elk project zie je direct alle relevante informatie zoals: beschrijving van het project, projectkenmerken, fase, raming, betrokken organisaties en nog veel meer.

Probeer Bouwberichten 14 dagen gratis

Pijplijn infra: in 2023 staan er 2.100 infraprojecten in de planning

Uit de database van Bouwberichten blijkt dat er de komende jaren meer dan 4.800 infrastructuurprojecten gepland staan, waaronder bruggen, wegen, dijken en kerncentrales.

In de afgelopen zes jaar zijn er tussen de 1.800 en 2.750 projecten per jaar opgeleverd, met een piek in 2022. Voor dit jaar zijn er meer dan 2.100 projecten in ontwikkeling, maar daarna zal het aantal geplande projecten geleidelijk afnemen.

GWW projecten

Traditioneel zijn bouwprojecten in de infrasector onderverdeeld in drie categorieën: grond, weg en water (GWW). In de Bouwberichten database zijn energieprojecten zoals wind- en zonneparken, waterstoffabrieken en kerncentrales aan deze categorieën toegevoegd.

Uit een nadere specificatie blijkt dat de wegenbouw in absolute aantallen de meest voorkomende categorie is, gevolgd door grondwerken zoals het bouwrijp maken van terreinen en het aanleggen van riolering. Het is belangrijk op te merken dat een bouwproject dat zowel grond- als wegenbouw omvat, in beide categorieën wordt meegeteld.

Ontdek kansrijke GWW-projecten voor jouw organisatie

Opvallend infraproject - Noordelijke A27 Houten-Hooipolder

Het project omvat de verbreding van de snelweg naar vier rijstroken tussen Houten en Everdingen, evenals de aanpassing van knooppunt Everdingen. De Houtensebrug zal gedeeltelijk worden verbreed, terwijl de Hagesteinsebrug zal worden vervangen door twee nieuwe bruggen.

Besix, Mobilis, Van Gelder en Mourik hebben voorlopig de opdracht gekregen voor de renovatie van het noordelijke gedeelte van de A27. Het project heeft een budget van ongeveer 500 miljoen euro.

Lees meer over dit project

Ramingssom infraprojecten per provincie

Cobouw Bouwberichten heeft alle infraprojecten geanalyseerd door de begrotingen van overheden te onderzoeken. Echter, de mate waarin overheden hun infrabudgetten uitsplitsen, verschilt sterk. Sommige gemeenten hebben bijvoorbeeld één groot budget voor infrastructuur, terwijl andere gemeenten het budget opsplitsen in tientallen kleine projecten.

De provincie Zeeland valt op door het ambitieuze plan om twee kerncentrales te bouwen met een waarde van 20 miljard euro. In Noord-Holland beslaan de plannen voor uitbreiding en verbetering van metrolijnen (raming in totaal 6,6 miljard euro), die in het heden, verleden en toekomst plaatsvinden, een groot deel van de totale ramingssom.

Opvallend infraproject - Zuidasdok tunnel

De aanbesteding van het grootste deel van het Zuidasdok-project, de autotunnel onder de A10, start naar verwachting rond de zomer. Het doel van het project is om ruimte te creëren voor station Amsterdam Zuid door de snelweg ondergronds te brengen. De omvang van het D&C-contract wordt momenteel geschat op 750 miljoen tot 1 miljard euro en de projectorganisatie van het Zuidasdok is nog in gesprek met de markt over de beste aanbestedingsvorm.

De bouw van de zuidelijke tunnel begint tussen 2024 en 2027 en valt samen met de reconstructie van knooppunt De Nieuwe Meer, die momenteel wordt uitgevoerd door Heijmans, Dura Vermeer en Besix. De tunnel moet deels operationeel zijn vanaf 2034, terwijl de bouw van de noordelijke tunnel enkele jaren later van start gaat.

Lees meer over dit project

Meer dan 5000 lokale projecten, met raming tussen de 125.000 en 500.000 euro

De categorie met de meeste projecten, meer dan 5.000 in totaal, betreft ramingen tussen de 125.000 en 500.000 euro. Dit zijn overwegend kleine, lokale projecten, zoals het vervangen van de riolering in een straat in Velp, het renoveren van openbaar groen in een wijk in Budel of de herinrichting van het Diamantplein in Leiden.

Wil je toegang tot al deze infraprojecten? Probeer Bouwberichten dan 14 dagen gratis.

Opvallend infraproject - Tienjarig onderhoud Noordzeekanaal

Rijkswaterstaat verwacht in circa 2025 een langdurig onderhoudscontract uit te besteden voor het water- en scheepvaartbeheer van het Noordzeekanaal. Dit contract zal een looptijd van tien jaar hebben en omvat vast en variabel onderhoud van de havenhoofden, het sluizencomplex en het gemaal met spuisluizen in IJmuiden (behalve de Zeesluis IJmuiden).

Het pakket omvat ook het sluizencomplex, de spuisluizen en de brug van Schellingwoude, samen met een aantal vaste en beweegbare bruggen.

Lees de Rijkswaterstaat factsheet van dit project

Download de sectoranalyse GWW

In deze sectoranalyse vind je de meest actuele feiten en cijfers over de infrasector, verdeeld over thema’s als mobiliteit, budgetten, voorraad, duurzame gunningen en waterveiligheid.

Grootste infra aannemers van Nederland

In Nederland zijn verschillende grote aannemers actief op het gebied van infrastructuur. Deze aannemers spelen een belangrijke rol in het bouwen en onderhouden van wegen, bruggen, tunnels, spoorlijnen en andere infrastructurele projecten.

Sinds 2017 hebben Visser & Smit Bouw, een dochteronderneming van VolkerWessels, en het Belgische DEME de meeste orders binnengehaald in de sector van grond-, weg- en waterbouw. Opvallend is de hoge positie van het Argentijnse staatsbedrijf INVAP in de categorie energie, vanwege hun betrokkenheid bij de realisatie van de Pallas-reactor in Petten.

Een andere grote infra-aannemer in Nederland is BAM Groep. BAM is actief in verschillende sectoren, waaronder bouw, vastgoed en infrastructuur. Ze zijn betrokken bij grote projecten zoals de A9 Gaasperdammerweg, de Zeesluis IJmuiden en de A16 Rotterdam.

Bekijk alle projecten van deze infra aannemers

Probeer 14 dagen gratis

Probeer gratis

Probeer 14 dagen gratis. Het is geheel vrijblijvend en stopt automatisch.

Annuleren

Hoe anderen Bouwberichten ervaren

Lees de cases van Velux, Zehnder, DIT Holding en EigenHuis

'50% van onze leads komt binnen via Bouwberichten'

Monique Deckers, Velux

Lees haar verhaal

'Bouwberichten weet precies wat er waar gebouwd wordt'

Mark Kremers, Zehnder

Lees zijn verhaal

'Ik download projecten waarvan ik denk dat ze interessant zijn. En sales zoekt daar vervolgens contact mee. Het is heel simpel, maar het werkt'

Jackeline Kersing, DIT Holding

Lees haar verhaal

'Ik zie Bouwberichten als een prima leadgenerator'

Rolph Voesenek, Eigenhuis Projecten

Lees zijn verhaal

Meer weten?

Wil je vrijblijvend met één van onze adviseurs van gedachten wisselen? Dat kan. Zij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van Bouwberichten. Neem contact op met Marianne of laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met jou op.

Marianne Smit

Laat je terugbellen

Hallo, mijn naam is . Ik werk bij als . Je kunt mij bereiken via of bellen op .