MENU

Ben je op zoek naar kansrijke infraprojecten? Met Bouwberichten heb je continue een actueel inzicht in verkoopkansen

Infraprojecten

Heb je behoefte aan een actueel inzicht in nieuwe, lopende en gerealiseerde infraprojecten in Nederland en Vlaanderen? Met Bouwberichten vind je eenvoudig de opdrachtgevers- en projecten die aan jouw wensen en eisen voldoen.

  • Zoek in meer dan 400.000 bouwprojecten
  • Vind actuele & kwalitatieve informatie over infraprojecten
  • Vind kansrijke leads voor jouw product of dienst
  • Vergroot je leadfunnel en omzet
  • Probeer 14 dagen gratis, zonder verplichtingen

Bekijk hoe het werkt

Probeer 14 dagen gratis

Probeer gratis

Probeer 14 dagen gratis. Het is geheel vrijblijvend en stopt automatisch.

Annuleren

Vind kansrijke infraprojecten

Infraprojecten in de bouw verwijzen naar projecten die zich richten op het ontwerpen, bouwen en onderhouden van infrastructurele voorzieningen zoals wegen, bruggen, tunnels en spoorlijnen. Deze projecten zijn van cruciaal belang voor de ontwikkeling van steden en landen, aangezien ze zorgen voor betere verbindingen en mobiliteit.

Met Bouwberichten vind je vrijwel alle infraprojecten, woningbouwprojecten en utiliteitsbouwprojecten in Nederland en Vlaanderen. Bij elk project zie je direct alle relevante informatie zoals: beschrijving van het project, projectkenmerken, fase, raming, betrokken organisaties en nog veel meer.

Probeer Bouwberichten 14 dagen gratis

Pijplijn infra: bijna kwart minder infraprojecten in de pijplijn voor 2024

In 2024 zijn er precies 1800 infrastructuurprojecten in ontwikkeling. Dit aantal vertegenwoordigt bijna een kwart (24,3 procent) minder dan het voorgaande jaar, toen nog 2380 bouwprojecten binnen de categorie infrastructuur werden afgerond. Deze gegevens zijn afkomstig uit een analyse van alle projecten met het label 'infrastructuur' in de Bouwberichten database.

Het aantal projecten voor 2024 ligt lager dan in de afgelopen drie jaar, maar het gebeurt vaak dat gedurende het jaar het totale aantal nog toeneemt. Zo stonden er aan het begin van 2023 iets meer dan 2100 projecten in ontwikkeling. Uiteindelijk steeg dit aantal nog tot 2380.

GWW projecten

Bij het filteren van projecten per categorie blijkt dat wegenbouw ook dit jaar nog steeds het grootste aandeel heeft van alle infrastructuurprojecten. Voorbeelden zoals de Noord/Zuidlijn, een omvangrijke uitbreiding van het metronetwerk in Amsterdam, en de bouw van Station Lansingerland in Zoetermeer, inclusief de infrastructuur voor fiets- en autoverkeer, blijven prominent aanwezig in de sector.

De totalen in de grafiek hierboven komen niet direct overeen met de verdeling naar rubrieken hiernaast. Een bouwproject in de grondbouw, waarbij bijvoorbeeld ook wegenbouw is inbegrepen, wordt mogelijk in beide categorieën meegerekend, wat kan leiden tot hogere totalen.

Ontdek kansrijke GWW-projecten voor jouw organisatie

Opvallend infraproject - Noordelijke A27 Houten-Hooipolder

Het project omvat de verbreding van de snelweg naar vier rijstroken tussen Houten en Everdingen, evenals de aanpassing van knooppunt Everdingen. De Houtensebrug zal gedeeltelijk worden verbreed, terwijl de Hagesteinsebrug zal worden vervangen door twee nieuwe bruggen.

Besix, Mobilis, Van Gelder en Mourik hebben voorlopig de opdracht gekregen voor de renovatie van het noordelijke gedeelte van de A27. Het project heeft een budget van ongeveer 500 miljoen euro.

Lees meer over dit project

Ramingssom infraprojecten per provincie

Om vast te stellen welke provincie de meeste en/of grootste infraprojecten onderhanden heeft, is de totale raming van alle projecten geanalyseerd. Hierbij valt Zeeland bijzonder op, vanwege de voorgenomen plannen om twee kerncentrales in Borssele te bouwen. De totale waarde van deze energieprojecten bedraagt twintig miljard, wat aanzienlijk bijdraagt aan de totale som van investeringen in Zeeland.

Opvallend infraproject - Zuidasdok tunnel

De aanbesteding van het grootste deel van het Zuidasdok-project, de autotunnel onder de A10, start naar verwachting rond de zomer. Het doel van het project is om ruimte te creëren voor station Amsterdam Zuid door de snelweg ondergronds te brengen. De omvang van het D&C-contract wordt momenteel geschat op 750 miljoen tot 1 miljard euro en de projectorganisatie van het Zuidasdok is nog in gesprek met de markt over de beste aanbestedingsvorm.

De bouw van de zuidelijke tunnel begint tussen 2024 en 2027 en valt samen met de reconstructie van knooppunt De Nieuwe Meer, die momenteel wordt uitgevoerd door Heijmans, Dura Vermeer en Besix. De tunnel moet deels operationeel zijn vanaf 2034, terwijl de bouw van de noordelijke tunnel enkele jaren later van start gaat.

Lees meer over dit project

Meeste infraprojecten met raming tussen de 125.000 en 500.000 euro

Net als vorig jaar bevinden verreweg de meeste infraprojecten zich binnen de ramingscategorie van 125.000 tot 500.000 euro. Echter, het aantal projecten in deze categorie is afgenomen: momenteel zijn er 4841 projecten, terwijl dit er in 2023 nog 5192 waren. Naast een lichte toename in het aantal zeer kleine bouwprojecten (< 20.000 euro), neemt de omvang van de lagere categorieën allemaal af. Pas vanaf de ramingscategorie van 5 miljoen euro en meer blijft het aantal projecten nagenoeg stabiel. De hogere categorieën laten relatief sterke groei zien vanwege het lagere aantal projecten in totaal.

Wil je toegang tot al deze infraprojecten? Probeer Bouwberichten dan 14 dagen gratis.

Opvallend infraproject - Tienjarig onderhoud Noordzeekanaal

Rijkswaterstaat verwacht in circa 2025 een langdurig onderhoudscontract uit te besteden voor het water- en scheepvaartbeheer van het Noordzeekanaal. Dit contract zal een looptijd van tien jaar hebben en omvat vast en variabel onderhoud van de havenhoofden, het sluizencomplex en het gemaal met spuisluizen in IJmuiden (behalve de Zeesluis IJmuiden).

Het pakket omvat ook het sluizencomplex, de spuisluizen en de brug van Schellingwoude, samen met een aantal vaste en beweegbare bruggen.

Lees de Rijkswaterstaat factsheet van dit project

Download de sectoranalyse GWW

In deze sectoranalyse vind je de meest actuele feiten en cijfers over de infrasector, verdeeld over thema’s als mobiliteit, budgetten, voorraad, duurzame gunningen en waterveiligheid.

Grootste infra aannemers van Nederland

In Nederland zijn verschillende grote aannemers actief op het gebied van infrastructuur. Deze aannemers spelen een belangrijke rol in het bouwen en onderhouden van wegen, bruggen, tunnels, spoorlijnen en andere infrastructurele projecten.

De opdrachtgevers en aannemers die gezamenlijk het hoogste bedrag aan ramingen hebben binnengehaald voor infrastructuurprojecten, vertonen vrijwel geen verschil met de lijst van vorig jaar. Visser & Smit stijgt enigszins op de ranglijst, maar over het algemeen zijn er geen grote veranderingen te zien in 2023.

Bekijk alle projecten van deze infra aannemers

Probeer 14 dagen gratis

Probeer gratis

Probeer 14 dagen gratis. Het is geheel vrijblijvend en stopt automatisch.

Annuleren

Hoe anderen Bouwberichten ervaren

Lees de cases van Velux, Zehnder, DIT Holding en EigenHuis

'50% van onze leads komt binnen via Bouwberichten'

Monique Deckers, Velux

Lees haar verhaal

'Bouwberichten weet precies wat er waar gebouwd wordt'

Mark Kremers, Zehnder

Lees zijn verhaal

'Ik download projecten waarvan ik denk dat ze interessant zijn. En sales zoekt daar vervolgens contact mee. Het is heel simpel, maar het werkt'

Jackeline Kersing, DIT Holding

Lees haar verhaal

'Ik zie Bouwberichten als een prima leadgenerator'

Rolph Voesenek, Eigenhuis Projecten

Lees zijn verhaal

Meer weten?

Wil je vrijblijvend met één van onze adviseurs van gedachten wisselen? Dat kan. Zij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van Bouwberichten. Neem contact op met Marianne of laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met jou op.

Marianne Smit

Laat je terugbellen

Hallo, mijn naam is . Ik werk bij als . Je kunt mij bereiken via of bellen op .