MENU

Op zoek naar architectenbureaus in Nederland? Vind alle architecten met Bouwberichten en krijg inzicht in verkoopkansen

Architectenbureaus Nederland

Met Bouwberichten heb je continue een actueel inzicht in de projecten van vrijwel alle middelgrote- en grote architectenbureaus in Nederland en Vlaanderen. Met onze tooling vind je eenvoudig de architectenbureaus en bouwprojecten die aan jouw wensen en eisen voldoen.

 • Zoek in meer dan 400.000 projecten en 200.000 (bouw)organisaties
 • Vind eenvoudig de architectenbureaus en bouwprojecten die jij zoekt
 • Vind kansrijke leads voor jouw product of dienst
 • Vergroot je leadfunnel en omzet
 • Probeer 14 dagen gratis, zonder verplichtingen

Bekijk hoe het werkt

Probeer 14 dagen gratis

Probeer gratis

Probeer 14 dagen gratis. Het is geheel vrijblijvend en stopt automatisch.

Annuleren

Grootste architectenbureaus Nederland

Er zijn diverse gerenommeerde architectenbureaus in Nederland, zoals OMA (Office for Metropolitan Architecture), MVRDV, Benthem Crouwel Architects en EGM. Het is lastig om te zeggen welke de grootste zijn omdat er verschillende manieren zijn om "grootte" te definiëren, zoals aantal medewerkers, omzet, aantal voltooide projecten, oppervlakte, enzovoort. Bovendien werken sommige architectenbureaus internationaal, waardoor niet alle projecten worden meegeteld in de cijfers (zoals in het top 10 overzicht hiernaast, waarbij we alleen naar Nederlandse en Vlaamse projecten kijken).

In de tabel hiernaast staan de top 10 architectenbureaus, verdeeld naar ramingssom van opgeleverde projecten in Nederland en Vlaanderen in 2022 (je kunt de tabel openklappen om de top 50 te zien). Als we enkel kijken naar ramingsbedrag, dan valt op dat Convexarchitecten in 2022 de grootste was, met een totale ramingssom van 458,5 miljoen euro verdeeld over 5 opgeleverde projecten. Ook qua oppervlakte staat Convexarchitecten bovenaan, wat niet vreemd is aangezien zij gespecialiseerd zijn in het ontwerpen van distributiecentra.

Als het gaat om het aantal opgeleverde projecten in 2022 staat Architektengroep Gelderland BV bovenaan, met een totaal van 20 opgeleverde projecten in 2022.

Bekende architectenbureaus Nederland

Nederland kent relatief veel (internationaal) bekende en gerenommeerde architectenbureaus. Hieronder staan enkele van de (grote) bekende Nederlandse architectenbureaus, in willekeurige volgorde:

Wil je de projecten van alle architectenbureaus kunnen zien?

Probeer Bouwberichten dan 14 dagen gratis

      Valley, Zuidas Amsterdam (ontwerp MVRDV)

OMA architecten

OMA (Office for Metropolitan Architecture) is een internationaal bekend architectenbureau dat in 1975 werd opgericht door de Nederlandse architect Rem Koolhaas, samen met Madelon Vriesendorp, Elia Zenghelis en Zoe Zenghelis. OMA staat bekend om zijn innovatieve en experimentele ontwerpen, en heeft vele opvallende projecten over de hele wereld gerealiseerd, waaronder het CCTV-gebouw in Beijing, de Casa da Música in Porto en het Kunsthal Rotterdam.

In Nederland heeft OMA onder andere het Rotterdamse gebouw De Rotterdam, de Timmerhuis in Rotterdam en het Stadskantoor in het Brabantse Tilburg ontworpen. Het bureau heeft talrijke internationale prijzen gewonnen voor zijn architectuur en stedenbouwprojecten, en wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke en innovatieve architectenbureaus ter wereld.

Alle projecten van OMA bekijken

      CCTV Hoofdkantoor, China (ontwerp OMA)

Mecanoo

Mecanoo Architecten is een internationaal gerenommeerd architectenbureau gevestigd in Delft. Het bedrijf is opgericht in 1984 en heeft sindsdien een indrukwekkende portfolio opgebouwd met talloze projecten op het gebied van stedenbouw, architectuur en landschapsontwerp. Mecanoo staat bekend om hun innovatieve ontwerpen die geïnspireerd zijn door de lokale context en cultuur. Ze hebben gewerkt aan diverse projecten, waaronder bibliotheken, theaters, scholen, wooncomplexen en zelfs hele stadsdelen.

Het bureau heeft verschillende internationale prijzen gewonnen voor hun werk, waaronder de RIBA Award en de Nationale Staalprijs. Mecanoo is een voorloper op het gebied van duurzaamheid en heeft verschillende milieuvriendelijke gebouwen ontworpen die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van energie-efficiëntie.

Alle projecten van Mecanoo bekijken

 Station en gemeentehuis Delft (ontwerp Mecanoo Architecten)

MVRDV

MVRDV is een Nederlands architectenbureau dat in 1993 werd opgericht door Winy Maas, Jacob van Rijs en Nathalie de Vries. Het bureau heeft zijn hoofdkantoor in Rotterdam en heeft ook kantoren in Shanghai en Parijs. MVRDV is bekend om zijn innovatieve en experimentele ontwerpen en heeft talloze opvallende projecten op zijn naam staan, waaronder de Markthal in Rotterdam, de Tianjin Binhai Library in China en het Seoullo 7017 project in Zuid-Korea.

Het bureau heeft meerdere internationale prijzen gewonnen voor zijn ontwerpen en wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke architectenbureaus van Nederland.

Alle projecten van MVRDV bekijken

Je kunt de projecten alleen zien als je een abonnement hebt op Bouwberichten. Nog geen abonnement? Probeer het 14 dagen gratis

     Markthal, Rotterdam (ontwerp MVRDV)

De Zwarte Hond Architecten

De Zwarte Hond Architecten is een toonaangevend Nederlands architectenbureau dat in 1985 werd opgericht. Het bureau heeft vestigingen in Rotterdam, Groningen en Keulen en heeft een brede ervaring op het gebied van stedenbouw, architectuur, interieurontwerp en landschapsarchitectuur. Zwarte Hond Architecten staat bekend om hun innovatieve en duurzame ontwerpen die vaak worden geïnspireerd door de lokale context en de gebruikers van het gebouw.

Het bureau heeft een indrukwekkende portfolio met tal van projecten in diverse sectoren, waaronder woningbouw, kantoren, culturele gebouwen en publieke ruimtes. Zwarte Hond Architecten heeft verschillende prijzen gewonnen voor hun werk, waaronder de Dutch Design Award en de BNA Kubus. Het bureau is een pionier op het gebied van duurzaamheid en heeft verschillende gebouwen ontworpen die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van energie-efficiëntie.

Alle projecten van De Zwarte Hond Architecten bekijken

Je kunt de projecten alleen zien als je een abonnement hebt op Bouwberichten. Nog geen abonnement? Probeer het 14 dagen gratis

  Mercado, Groningen (ontwerp De Zwarte Hond Architecten)

Inbo

Inbo Architecten is een architectenbureau dat al meer dan 75 jaar actief is in Nederland. Het bureau heeft vestigingen in diverse steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven. Inbo is gespecialiseerd in architectuur, interieurontwerp en stedenbouw en heeft ervaring in diverse sectoren, waaronder woningbouw, kantoren, onderwijs, gezondheidszorg en culturele gebouwen.

Het bureau staat bekend om hun praktische en pragmatische aanpak, waarbij ze zich richten op de behoeften van de gebruikers en de context van het project. Inbo heeft verschillende prijzen gewonnen voor hun werk, waaronder de Amsterdamse Nieuwbouwprijs en de Dutch Daylight Award. Het bureau is ook actief op het gebied van duurzaamheid en heeft verschillende gebouwen ontworpen die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van energie-efficiëntie en circulariteit.

Alle projecten van Inbo bekijken

   Little C, Rotterdam (foto door Ruben Hanssen)

KAAN Architecten

KAAN Architecten is een internationaal bekend architectenbureau, gevestigd in Rotterdam. Het bureau is opgericht in 2014 en staat bekend om hun innovatieve en contextuele ontwerpen op het gebied van architectuur, stedenbouw en onderzoek.

Het bureau richt zich op duurzaamheid en circulariteit en heeft verschillende projecten ontworpen die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van energie-efficiëntie. KAAN Architecten heeft verschillende prijzen gewonnen voor hun werk, waaronder de European Union Prize for Contemporary Architecture en de Dutch Architect of the Year.

Alle projecten van KAAN Architecten bekijken

Je kunt de projecten alleen zien als je een abonnement hebt op Bouwberichten. Nog geen abonnement? Probeer het 14 dagen gratis

  Zalmhaven, Rotterdam (ontwerp Kaan Architecten)

cepezed

Cepezed architecten is een toonaangevend architectenbureau gevestigd in Delft. Het bureau is opgericht in 1973 en heeft in de afgelopen decennia een uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van innovatief en duurzaam ontwerp. cepezed maakt flexibele, gebruiksvriendelijke architectuur met veel daglicht, waarbij veel aandacht wordt besteed aan de interactie tussen gebouw en gebruiker.

Het bureau heeft talloze prestigieuze projecten gerealiseerd, waaronder de herontwikkeling van de Bijenkorf in Rotterdam en de bouw van het duurzame kantoorgebouw van het World Wildlife Fund in Zeist. Cepezed bestaat uit een architectenbureau en heeft daarnaast de expertises cepezedprojects voor de ontwikkeling, cepezedbouwteam voor de uitvoeringscoördinatie en cepezedinterieur voor de binnenwereld van gebouwen.

Alle projecten van Cepezed bekijken

     Nieuw gebouw TU Delft (ontwerp Cepezed)

KCAP

KCAP is een gerenommeerd architectenbureau dat is gevestigd in Rotterdam en Zurich. Het bureau is opgericht in 1989 en heeft sindsdien een indrukwekkend portfolio opgebouwd met projecten in binnen- en buitenland. KCAP staat bekend om zijn ontwerpen die zich richten op duurzaamheid, leefbaarheid en stedenbouw. Het bureau heeft expertise in verschillende typen projecten, waaronder kantoren, woningen, infrastructuur en stedenbouwkundige masterplannen.

KCAP heeft projecten gerealiseerd in onder meer Nederland, Duitsland, China, Zwitserland en Rusland. Het bureau heeft verschillende prijzen en onderscheidingen ontvangen voor zijn werk en wordt gezien als een toonaangevend architectenbureau op het gebied van duurzaam en innovatief ontwerp.

Alle projecten van KCAP bekijken

Je kunt de projecten alleen zien als je een abonnement hebt op Bouwberichten. Nog geen abonnement? Probeer het 14 dagen gratis

 Masterplan voor nieuw stadsdeel Singapore (ontwerp KCAP)

Benthem Crouwel

Benthem Crouwel architecten is een toonaangevend Nederlands architectenbureau dat bekend staat om zijn innovatieve, duurzame en functionele ontwerpen. Het bureau is opgericht in 1979 en heeft sindsdien een indrukwekkend portfolio opgebouwd met projecten variërend van grote infrastructurele projecten tot culturele en publieke gebouwen.

Benthem Crouwel heeft veel prijzen en onderscheidingen ontvangen, waaronder de prestigieuze ARC20 Architectuur Award voor de ontwikkeling van de Amsterdamse Zuidas. Het bureau staat bekend om zijn streven naar duurzaamheid en heeft veel aandacht voor de maatschappelijke en ecologische impact van de gebouwde omgeving. Benthem Crouwel heeft kantoren in Amsterdam en Düsseldorf en heeft projecten gerealiseerd in binnen- en buitenland.

Alle projecten van Benthem Crouwel bekijken

   Rotterdam Centraal (ontwerp Benthem Crouwel)

EGM

EGM architecten is een bekend architectenbureau gevestigd in Dordrecht. Het bedrijf is opgericht in 1977 en heeft sindsdien een uitgebreide portfolio opgebouwd met projecten op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs, onderzoek, cultuur en kantoren.

EGM architecten staat bekend om hun innovatieve en duurzame ontwerpen die tegemoetkomen aan de behoeften van de gebruikers en de omgeving. Ze werken samen met een multidisciplinair team van architecten, ingenieurs en adviseurs om hoogwaardige en functionele gebouwen te ontwerpen die bijdragen aan de maatschappij. EGM architecten heeft verschillende internationale prijzen gewonnen en blijft zich inzetten voor het leveren van hoogwaardige architectonische oplossingen.

Alle projecten van EGM bekijken

    Erasmus MC, Rotterdam (ontwerp door EGM)

Probeer 14 dagen gratis

Probeer gratis

Probeer 14 dagen gratis. Het is geheel vrijblijvend en stopt automatisch.

Annuleren

Hoe anderen Bouwberichten ervaren

Lees de cases van Velux, Zehnder, DIT Holding en EigenHuis

'50% van onze leads komt binnen via Bouwberichten'

Monique Deckers, Velux

Lees haar verhaal

'Bouwberichten weet precies wat er waar gebouwd wordt'

Mark Kremers, Zehnder

Lees zijn verhaal

'Ik download projecten waarvan ik denk dat ze interessant zijn. En sales zoekt daar vervolgens contact mee. Het is heel simpel, maar het werkt'

Jackeline Kersing, DIT Holding

Lees haar verhaal

'Ik zie Bouwberichten als een prima leadgenerator'

Rolph Voesenek, Eigenhuis Projecten

Lees zijn verhaal

Meer weten?

Wil je vrijblijvend met één van onze adviseurs van gedachten wisselen? Dat kan. Zij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van Bouwberichten. Neem contact op met Marianne of laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met jou op.

Marianne Smit

Laat je terugbellen

Hallo, mijn naam is . Ik werk bij als . Je kunt mij bereiken via of bellen op .