MENU

Benieuwd bij welke bouwbedrijven kansen liggen? Vind alle bedrijven met Bouwberichten en krijg inzicht in verkoopkansen

Bouwbedrijven in Nederland

Met Bouwberichten heb je continue een actueel inzicht in de bouwprojecten van vrijwel alle bouwbedrijven in Nederland en Vlaanderen. Met onze tooling vind je eenvoudig de bouwprojecten die aan jouw wensen en eisen voldoen.

  • Zoek in meer dan 400.000 projecten en 200.000 (bouw)organisaties
  • Vind eenvoudig de bouwbedrijven- en projecten die jij zoekt
  • Vind kansrijke leads voor jouw product of dienst
  • Vergroot je leadfunnel en omzet
  • Probeer 14 dagen gratis, zonder verplichtingen

Bekijk hoe het werkt

Probeer 14 dagen gratis

Probeer gratis

Probeer 14 dagen gratis. Het is geheel vrijblijvend en stopt automatisch.

Annuleren

Grootste bouwbedrijven Nederland

Bouwberichten weet precies wát er wáár door wíe en wánneer gebouwd wordt. We hebben niet alleen een overzicht van alle (grote) bouwbedrijven in Nederland, maar ook van de geplande, lopende en uitgevoerde projecten van deze bouwbedrijven.

Op Bouwberichten vind je ook de gegevens en bouwprojecten van middelgrote en kleinere bouwbedrijven. Je kunt zoeken in meer dan 400.000 bouwprojecten en zo'n 200.000 organisaties.

Probeer Bouwberichten 14 dagen gratis

Cobouw50: de 50 grootste bouwbedrijven van Nederland

Elk jaar brengt Cobouw dé lijst met de 50 grootste bouwbedrijven van Nederland uit. Met dit jaar een aantal verrassende wisselingen, nieuwkomers en herintreders met mooie resultaten. Met op nummer één de Koninklijke BAM Groep, gevolgd door VolkerWessels en Koninklijke Boskalis.

Bekijk de top 50

1. Koninklijke BAM Groep

Koninklijke BAM Groep NV is een beursgenoteerd Nederlands bouwbedrijf met tien werkmaatschappijen in vijf Europese thuismarkten. Het concern ontwerpt, bouwt en onderhoudt hoogwaardige, duurzame gebouwen, woningen, en infrastructuur voor opdrachtgevers in de publieke en private sector.

De Nederlandse divisie bevat vier bedrijfssegmenten: BAM Bouw en Techniek, BAM Infra Nederland, BAM Residential en BAM Specials. Bij BAM werken ongeveer 15.000 mensen.

Alle bouwprojecten van BAM bekijken

2. VolkerWessels

Koninklijke Volker Wessels Stevin (of: VolkerWessels) is de naam van de onderneming in 1997 ontstaan door de fusie tussen Koninklijke Volker Stevin N.V. en Kondor Wessels N.V.

VolkerWessels voert per jaar circa 25.000 projecten uit, in verschillende segmenten: van bouw en vastgoedontwikkeling tot spoorbouw en telecom. Het bedrijf heeft zo'n 16.500 medewerkers, verspreid over 130 ondernemingen.

Alle bouwprojecten van VolkerWessels bekijken

3. Boskalis

Koninklijke Boskalis Westminster NV is een bedrijf uit Nederland en een van de grootste baggermaatschappijen ter wereld. De hoofdactiviteiten van Boskalis zijn landaanwinning, het aanleggen en het onderhoud van havens en vaarwegen en het beschermen van kusten en oevers.

Met een veelzijdige vloot van meer dan 600 eenheden (vaartuigen en drijvend materieel) is Boskalis actief in 90 landen, verspreid over zes continenten.

Alle bouwprojecten van Boskalis bekijken

4. TBI Holdings

TBI Holdings B.V. is een Nederlands Techniek-, Bouw- en Infraconcern. Het concern bestaat uit 19 ondernemingen. Elk met zijn eigen cultuur en zijn eigen hoogwaardige, specialistische expertise op het gebied van techniek, bouw en ontwikkeling of infra.

In 2022 had TBI Holdings 6.200 werknemers die werkten aan woningen, kantoren, scholen, ziekenhuizen, wegen, tunnels, bruggen, sluizen, fabrieken en scheepsinstallaties.

Alle bouwprojecten van TBI Holdings bekijken

5. Koninklijke Van Oord

Koninklijke Van Oord is een Nederlands bedrijf en een van de grootste baggermaatschappijen ter wereld. Van Oord heeft ruim 150 jaar ervaring als internationale waterbouwer, gespecialiseerd in marine ingenuity.

De hoofdactiviteiten van Van Oord zijn de aanleg en het onderhoud van havens en vaarwegen, landaanwinning, het beschermen van kusten en oevers en offshore activiteiten. Het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 20 landen.

Alle bouwprojecten van Van Oord bekijken

6. Dura Vermeer

Dura Vermeer is al 165 jaar actief met ontwikkelen en bouwen op het gebied van woning- en utiliteitsbouw en infrastructuur. Dura Vermeer kent 2 divisies, 'Bouw en Vastgoed' en 'Infrastructuur'.

De divisie 'Bouw' is gefocust op de woningbouw en utiliteits- en industriebouw. De divisie 'Infrastructuur' omvat wegenbouw, railbouw en een adviesbureau. Met meer dan twintig zelfstandige werkmaatschappijen combineert Dura Vermeer een sterke regionale verankering met de kennis, kracht en middelen van een landelijk opererend bedrijf.

Alle bouwprojecten van Dura Vermeer bekijken

7. Heijmans

Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, woningbouw, utiliteit en infra combineert. Na de verkoop van activiteiten in België en Duitsland in 2016 en 2017 is de onderneming enkel actief op de Nederlandse markt.

Heijmans realiseert (met zo'n 4500 werknemers) projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden. De activiteiten van Heijmans op het gebied van wonen, werken en verbinden zijn georganiseerd binnen een viertal bedrijfsstromen: Vastgoed, Woningbouw, Bouw & Techniek en Infra.

Alle bouwprojecten van Heijmans bekijken

8. Ballast Nedam

Ballast Nedam is een bouw- en ontwikkelbedrijf dat zich richt op de nationale en internationale markt. Het bouwconcern ontwikkelt onder andere bruggen, tunnels, gebouwen, havens, woningen en snelwegen. Ballast Nedam houdt zich bezig met activiteiten in meerdere fasen van het bouwproces. Het bedrijf is met name actief op de Nederlandse markt.

Bij Ballast Nedam werken ongeveer 2000 mensen, in verschillende divisies. De projecten van Ballast Nedam in het buitenland zijn geconcentreerd in Europa, Azië, het Caribisch gebied en Afrika.

Alle bouwprojecten van Ballast Nedam bekijken

9. Van Wijnen Groep

Van Wijnen is een Nederlandse bouwonderneming die gespecialiseerd is in projectontwikkeling, woningbouw, renovatie en transformatie, gebiedsontwikkeling en vastgoedbeheer. Daarbij focust het bedrijf zich op de domeinen wonen, werken, zorgen, leren en recreëren. Het bedrijf is sinds 2020 eigendom van investeerder HAL Investments.

Het bedrijf telt meer dan 1950 medewerkers, werkzaam vanuit 26 vestigingen verspreid over het hele land.

Alle bouwprojecten van Van Wijnen bekijken

10. Ten Brinke Group

Ten Brinke een ontwikkelende bouwer en bouwende ontwikkelaar die verschillende facetten van de onroerendgoedmarkt beheerst, van concept tot realisatie. De meest voorkomende projecten van Ten Brinke bestaan uit totale gebiedsontwikkelingen, binnenstedelijke ontwikkelingen en op zichzelf staand vastgoed in de breedste zin van het woord.

Ten Brinke heeft meerdere vestigingen, in meerdere landen. In Nederland werkt Ten Brinke vanuit de vestigingen in Almelo, Doetinchem, Helmond, Utrecht (Nieuwegein) en Varsseveld voor de Nederlandse markt.

Alle bouwprojecten van Ten Brinke bekijken

Grote bouwprojecten Nederland

Cobouw50 Projecten is een initiatief van Cobouw. De lijst toont op basis van de ramingskosten en bruto vloeroppervlakte de 50 grootste projecten die in 2021 zijn opgeleverd. De volledige lijst met de top 50 projecten is samengesteld op basis van data van Cobouw Bouwberichten. Alleen projecten die vermeld staan in de database van Bouwberichten zijn opgenomen in het overzicht. De top 5:

  1. Air Separation Unit (Cordeel Nederland)
  2. Tower Ten (Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling)
  3. Booking.com (Züblin Nederland)
  4. The Roofs (J.P. van Eesteren/Besix)
  5. De Zalmhaven (BAM Bouw & Techniek Grote projecten)

Bekijk de volledige lijst

Probeer 14 dagen gratis

Probeer gratis

Probeer 14 dagen gratis. Het is geheel vrijblijvend en stopt automatisch.

Annuleren

Hoe anderen Bouwberichten ervaren

Lees de cases van Velux, Zehnder, DIT Holding en EigenHuis

'50% van onze leads komt binnen via Bouwberichten'

Monique Deckers, Velux

Lees haar verhaal

'Bouwberichten weet precies wat er waar gebouwd wordt'

Mark Kremers, Zehnder

Lees zijn verhaal

'Ik download projecten waarvan ik denk dat ze interessant zijn. En sales zoekt daar vervolgens contact mee. Het is heel simpel, maar het werkt'

Jackeline Kersing, DIT Holding

Lees haar verhaal

'Ik zie Bouwberichten als een prima leadgenerator'

Rolph Voesenek, Eigenhuis Projecten

Lees zijn verhaal

Meer weten?

Wil je vrijblijvend met één van onze adviseurs van gedachten wisselen? Dat kan. Zij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van Bouwberichten. Neem contact op met Marianne of laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met jou op.

Marianne Smit

Laat je terugbellen

Hallo, mijn naam is . Ik werk bij als . Je kunt mij bereiken via of bellen op .