MENU

Op zoek naar kansrijke bouwprojecten voor jouw product of dienst? Met Bouwberichten heb je continue inzicht in verkoopkansen

Bouwprojecten

Met Bouwberichten heb je continue een actueel inzicht in nieuwe, lopende en gerealiseerde projecten in Nederland en Vlaanderen. Met onze tooling vind je eenvoudig de projecten die aan jouw wensen en eisen voldoen.

 • Zoek in meer dan 400.000 projecten
 • Vind actuele en unieke projectinformatie
 • Vind kansrijke leads voor jouw product of dienst
 • Vergroot je leadfunnel en omzet
 • Probeer 14 dagen gratis, zonder verplichtingen

Bekijk hoe het werkt

Probeer 14 dagen gratis

Probeer gratis

Probeer 14 dagen gratis. Het is geheel vrijblijvend en stopt automatisch.

Annuleren

Vind kansrijke bouwprojecten

Bouwberichten weet precies wát er wáár door wíe en wánneer gebouwd wordt. Met bouwberichten vind je de projecten die interessant zijn voor jouw organisatie. Met onze slimme tooling helpen we jou om kansrijke leads te vinden, contacteren, kwalificeren en converteren.

 • Bouwberichten is het grootste online leadportal met de meest actuele en kwalitatieve bouwinformatie.
 • Je kunt zoeken in meer dan 400.000 projecten en maandelijks voegt ons redactieteam ong. 400 nieuwe projecten toe en updaten ze er zo'n 800.
 • Sla zoekopdrachten op en stel e-mailalerts in, dan ben je als eerste op de hoogte van nieuwste projecten.

Probeer Bouwberichten 14 dagen gratis

Actuele projecten in Nederland

Of het nu gaat om projecten in de woningbouw in grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Den Haag en Utrecht of om infra- of utiliteitsbouwprojecten, je vindt ze met Bouwberichten. We tonen je zowel uitgevoerde, lopende als toekomstige projecten.

 1. Projecten in alle Nederlandse provincies en Vlaanderen.
 2. Jij bepaalt welke bouwfase(s) je wilt zien. Je kunt kiezen uit overheidsplannen, signalering, initiatief, ontwerp, gegund, uitvoering en opgeleverd.
 3. Jij bepaalt welke sectoren je wilt zien. Je kunt kiezen uit: bedrijfswagens en machines, bedrijven en logistiek, cultuur en religie, gezondheidszorg, grond-, weg-, en waterbouw en energie, horeca, sport en recreatie, onderwijs, winkels en parkeren en wonen.

Lees hoe anderen Bouwberichten gebruiken

Woningbouwprojecten

Tot 2030 komen er in Nederland 900.000 woningen bij, is de ambitie van Hugo de Jonge. Dat is een flinke opgave voor de woningbouw. Bovendien ligt er een uitdaging om duurzame woningen te bouwen.

De meeste woningen worden gepland of gebouwd in het midden en westen van het land. Uit de database van Bouwberichten blijkt dat er een kleine 8.000 projecten lopen waarbij woningen zijn gepland of worden gebouwd.

Met Bouwberichten vind je alle relevante projecten in de woningbouw in Nederland, of het nu gaat om eengezinswoningen, appartementen of bijvoorbeeld starterswoningen. Bij elk woningbouwproject tonen we detailinformatie zoals: beschrijving van het project, projectkenmerken, fase, raming, gebouwspecificaties, betrokken organisaties en nog veel meer.

Alle projecten in de woningbouw bekijken of lees meer over woningbouw

Bouwprojecten onderwijs

In de utiliteitsbouw voor onderwijs staan veel projecten in de planning. In Nederland wordt de komende jaren ruim vijf miljoen vierkante meter onderwijsvastgoed ge- of verbouwd. De pijplijn is daarmee goed gevuld.

Er staan vooral grote projecten op stapel, grotendeels in het primair onderwijs. Momenteel zijn er 890 lopende projecten in de onderwijssector. Ruim een derde (316) hiervan is nu in de ontwerpfase. 252 projecten zijn momenteel in uitvoering.

Alle projecten in onderwijs bekijken

Bouwprojecten zorg

De utiliteitsbouw voor zorg is dynamisch en actueel. Bevolkingsgroei en vergrijzing zorgen voor meer vraag naar zorg. De zorgsector is wijdvertakt en bestaat uit veel subsectoren die grofweg te verdelen zijn in twee hoofdsegmenten, cure en care.

Bij Cure gaat het om verzekerde zorg binnen bijvoorbeeld gezondheidscentra of ziekenhuizen en draait het om het genezen van een kortdurende aandoening. Binnen care wordt gezorgd voor de gevolgen van een langdurige aandoening, thuis of bijvoorbeeld in een zorgcomplex.

Alle projecten in de zorg bekijken

Bouwprojecten horeca

De utiliteitsbouw voor horeca is dynamisch. De totale omzet van de horeca herstelt zich zeer sterk na de coronacrisis. Er is een snellere herontwikkeling van horeca-concepten en de horeca wil veeleisende klanten paaien door investeringen in meubilair, verlichting en afwerking.

In 2022 telde Nederland ruim 52.500 vestigingen van horecabedrijven verdeeld over hotels, restaurants en cafés. Dat is een flinke groei ten opzichte van 2012 toen er nog ruim 40.400 horeca-zaken waren. De meeste horeca is te vinden in Noord-Holland, Zuid-Holland en Noord-Brabant.

Alle projecten in de horeca bekijken

Bouwprojecten kantoren

Op dit moment zijn er een kleine duizend gebouwen in aanbouw of verbouwing waarin kantoorruimte is gepland. Deze gebouwen kunnen alleen kantoren bevatten maar ook gecombineerd zijn met andere gebruiksfuncties, zoals woningen of winkels.

De totale oppervlakte van deze projecten is 18,4 miljoen vierkante meter. Ongeveer de helft van de projecten is in uitvoering, terwijl de rest in een eerdere fase van voorbereiding zit (signalering, initiatief, ontwerp, gunning).

Alle projecten voor kantoren bekijken

Bouwprojecten retail

De komende jaren wordt ruim 7 miljoen vierkante meter retailvastgoed ge- of verbouwd. Vooral in Zuid-Holland en Noord-Holland staan veel retail projecten gepland. Al jarenlang schommelt het aantal opgeleverde retailprojecten rond de 150 per jaar. Ook voor de komende jaren is de pijplijn goed gevuld. Momenteel zijn er 717 lopende retail projecten. Bijna de helft (303) hiervan is nu in uitvoering.

Het aantal retail projecten volgt grofweg de grootte van de bevolking. De meeste retail projecten (41%) zijn te vinden in Zuid- en Noord-Holland. In Flevoland, Zeeland en Drenthe wordt het minste gebouwd. De bouw van supermarkten en winkels vind in elke provincie plaats.

Alle projecten in retail bekijken

Bouw infra

Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat verwacht in 2023 meer hinder op de (vaar)wegennetten door extra onderhoud en het vervangen van kunstwerken. De veiligheid van bruggen en viaducten is het afgelopen jaar gedaald en overal is het effect van uitgesteld onderhoud zichtbaar.

Daarnaast heeft de sector last van de stiktofplannen van het kabinet. In de nieuwe inkoopplanning van Rijkswaterstaat legt de stikstofcrisis nog steeds de planning van diverse grote werken lam. Provincies proberen grote infraprojecten die door Den Haag naar achteren zijn geschoven vanwege de stikstofcrisis alsnog vooraan in de rij te krijgen.

Alle infraprojecten bekijken

Duurzame bouwprojecten

Duurzaam bouwen wordt steeds belangrijker in Nederland. Met Bouwberichten vind je eenvoudig duurzame projecten die geschikt zijn voor jouw product of dienst.

Met onze uitgebreide zoekfilter kun je zoeken op verschillende duurzaamheidskenmerken zoals BENG-eisen, groene daken en gevels, zonnepanelen, circulaire bouw, warmtepompen, etc. Bovendien kun je de resultaten verder filteren op provincie, plaats, sector of bouwfase.

Alle duurzame projecten bekijken

Grote bouwprojecten nederland

Cobouw50 Projecten is een initiatief van Cobouw. De lijst toont op basis van de ramingskosten en bruto vloeroppervlakte de 50 grootste projecten die in 2021 zijn opgeleverd. De volledige lijst met de top 50 projecten is samengesteld op basis van data van Cobouw Bouwberichten. De top 5:

 1. Westfield Mall of the Netherlands (Ballast Nedam)
 2. Rechtbank Amsterdam (Heijmans)
 3. Amare target (Visser & Smit/Boele & van Eesteren)
 4. Distributiecentrum Zalando (Aannemingbedrijf Wouters Schijndel)
 5. Distributiecentrum Green Mountains Logistics (Pleijsier Bouw)

Bekijk de volledige lijst

Probeer 14 dagen gratis

Probeer gratis

Probeer 14 dagen gratis. Het is geheel vrijblijvend en stopt automatisch.

Annuleren

Hoe anderen Bouwberichten ervaren

Lees de cases van Velux, Zehnder, FAAC en EigenHuis

'50% van onze leads komt binnen via Bouwberichten'

Monique Deckers, Velux

Lees haar verhaal

'Bouwberichten weet precies wat er waar gebouwd wordt'

Mark Kremers, Zehnder

Lees zijn verhaal

'Wij zetten Bouwberichten al 15 jaar in als leadgenerator'

Marja Steenbeek, Faac Automatische deuren

Lees haar verhaal

'Ik zie Bouwberichten als een prima leadgenerator'

Rolph Voesenek, Eigenhuis Projecten

Lees zijn verhaal

Meer weten?

Wil je vrijblijvend met één van onze adviseurs van gedachten wisselen? Dat kan. Zij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van Bouwberichten. Neem contact op met Marianne of laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met jou op.

Marianne Smit

Laat je terugbellen

Hallo, mijn naam is . Ik werk bij als . Je kunt mij bereiken via of bellen op .