MENU

Op zoek naar kansrijke bouwprojecten voor jouw product of dienst? Met Bouwberichten heb je continue inzicht in verkoopkansen

Bouwprojecten

Met Bouwberichten heb je continue een actueel inzicht in nieuwe, lopende en gerealiseerde projecten in Nederland en Vlaanderen. Met onze tooling vind je eenvoudig de projecten die aan jouw wensen en eisen voldoen.

 • Zoek in meer dan 400.000 projecten
 • Vind actuele en unieke projectinformatie
 • Vind kansrijke leads voor jouw product of dienst
 • Vergroot je leadfunnel en omzet
 • Probeer 14 dagen gratis, zonder verplichtingen

Bekijk hoe het werkt

Probeer 14 dagen gratis

Probeer gratis

Probeer 14 dagen gratis. Het is geheel vrijblijvend en stopt automatisch.

Annuleren

Vind kansrijke bouwprojecten

Bouwberichten weet precies wát er wáár door wíe en wánneer gebouwd wordt. Met bouwberichten vind je de projecten die interessant zijn voor jouw organisatie. Met onze slimme tooling helpen we jou om kansrijke leads te vinden, contacteren, kwalificeren en converteren.

 • Bouwberichten is het grootste online leadportal met de meest actuele en kwalitatieve bouwinformatie.
 • Je kunt zoeken in meer dan 400.000 projecten en maandelijks voegt ons redactieteam ong. 400 nieuwe projecten toe en updaten ze er zo'n 800.
 • Sla zoekopdrachten op en stel e-mailalerts in, dan ben je als eerste op de hoogte van nieuwste projecten.

Probeer Bouwberichten 14 dagen gratis

Actuele projecten in Nederland

Of het nu gaat om projecten in de woningbouw in grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Den Haag en Utrecht of om infra- of utiliteitsbouwprojecten, je vindt ze met Bouwberichten. We tonen je zowel uitgevoerde, lopende als toekomstige projecten.

 1. Projecten in alle Nederlandse provincies en Vlaanderen.
 2. Jij bepaalt welke bouwfase(s) je wilt zien. Je kunt kiezen uit overheidsplannen, signalering, initiatief, ontwerp, gegund, uitvoering en opgeleverd.
 3. Jij bepaalt welke sectoren je wilt zien. Je kunt kiezen uit: bedrijfswagens en machines, bedrijven en logistiek, cultuur en religie, gezondheidszorg, grond-, weg-, en waterbouw en energie, horeca, sport en recreatie, onderwijs, winkels en parkeren en wonen.

Lees hoe anderen Bouwberichten gebruiken

Woningbouwprojecten

Tot 2030 komen er in Nederland 900.000 woningen bij, is de ambitie van Hugo de Jonge. Dat is een flinke opgave voor de woningbouw. Bovendien ligt er een uitdaging om duurzame woningen te bouwen.

De meeste woningen worden gepland of gebouwd in het midden en westen van het land. Uit de database van Bouwberichten blijkt dat er een kleine 8.000 projecten lopen waarbij woningen zijn gepland of worden gebouwd.

Met Bouwberichten vind je alle relevante projecten in de woningbouw in Nederland, of het nu gaat om eengezinswoningen, appartementen of bijvoorbeeld starterswoningen. Bij elk woningbouwproject tonen we detailinformatie zoals: beschrijving van het project, projectkenmerken, fase, raming, gebouwspecificaties, betrokken organisaties en nog veel meer.

Alle projecten in de woningbouw bekijken of lees meer over woningbouw

Bouwprojecten utiliteitsbouw

Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) voorziet in 2024 een daling van 4 procent in de utiliteitsbouwproductie. De productie van nieuwe woningen wordt naar verwachting met 11 procent verminderd, terwijl een krimp van 10 procent wordt verwacht in de utiliteitsbouw. Het EIB heeft berekend dat tussen 2024 en 2025 ongeveer 12.000 voltijdsbanen kunnen verdwijnen. Op de middellange termijn wordt echter een herstel van de werkgelegenheid voorzien.

Bekijk ook de relevante ontwikkelingen en projecten in de verschillende utiliteitsbouw-rubrieken: gezondheidszorg, onderwijs, kantoren, logistiek, horeca en recreatie en winkels en parkeren.

Alle projecten in onderwijs bekijken

Bouwprojecten infra

In 2024 zijn er precies 1800 infrastructuurprojecten in ontwikkeling. Dit aantal vertegenwoordigt bijna een kwart (24,3 procent) minder dan het voorgaande jaar, toen nog 2380 bouwprojecten binnen de categorie infrastructuur werden afgerond. Deze gegevens zijn afkomstig uit een analyse van alle projecten met het label 'infrastructuur' in de Bouwberichten database.

Het aantal projecten voor 2024 ligt lager dan in de afgelopen drie jaar, maar het gebeurt vaak dat gedurende het jaar het totale aantal nog toeneemt. Zo stonden er aan het begin van 2023 iets meer dan 2100 projecten in ontwikkeling. Uiteindelijk steeg dit aantal nog tot 2380.

Alle infraprojecten bekijken of lees meer over infra

Aanbestedingen

Aanbestedingen woningbouw

Nederland kent een grote uitdaging voor de woningbouw. De doelstellingen uit het Woningbouw programma van het kabinet zijn versneld en verder verhoogd. De ambitie is nu om in totaal 37.500 flexwoningen in de periode 2022-2024 (2022: 7.500, 2023: 15.000, 2024: 15.000) te realiseren. Om deze ambitie te halen zijn afspraken gemaakt met medeoverheden. Zij geven extra prioriteit voor het beschikbaar stellen van locaties en het gereedmaken voor de bebouwing daarvan.

Aanbestedingen Rijksvastgoedbedrijf

Het Rijksvastgoedbedrijf wil in 2030 alle nieuwe bouwopdrachten volledig circulair aanbesteden. Daarnaast wil het Rijksvastgoedbedrijf de 12 miljoen vierkante meter aan vastgoed circulair gaan beheren. In 2022 en 2023 hoopt het Rijksvastgoedbedrijf zo'n 66 projecten in de markt te zetten. Het gaat hierbij om zo’n 1,5 miljard aan bouwprojecten en onderhoud.

Aanbestedingen infra

Sinds de vorige inkoopplanning in juni 2022 zijn voor meerdere werken de marktbenaderingen gestart. Dat geldt o.a. voor de renovatie van de Zandkreeksluis, Krammersluizen, de verbreding van de snelweg A2 tussen Het Vonderen en Kerensheide en het Sluisomplex Hansweert. De aanbesteding van de vernieuwing van de Van Brienenoordbrug is ook recent gestart. Bekijk de nieuwste inkoopplanning van November 2022.

Alle aanbestedingen bekijken of lees meer over aanbestedingen

Renovatieprojecten

Er zijn geen specifieke cijfers beschikbaar over hoeveel woningen en gebouwen er precies gerenoveerd moeten worden in Nederland in de komende jaren. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat van de bestaande woningen en gebouwen en de lokale markt.

Wel is het zo dat Nederland in de komende jaren een groot aantal woningen en gebouwen moet verduurzamen om aan de doelstellingen van de klimaatakkoorden van Parijs en de Europese Unie te voldoen. Dit houdt onder andere in dat woningen en gebouwen energiezuiniger moeten worden gemaakt en dat er meer aandacht moet zijn voor duurzame energie. Er zijn verschillende programma's en regelingen beschikbaar om woningbezitters te ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning.

Alle renovatieprojecten bekijken of lees meer over renovatieprojecten

Duurzame bouwprojecten

Duurzaam bouwen wordt steeds belangrijker in Nederland. Met Bouwberichten vind je eenvoudig duurzame projecten die geschikt zijn voor jouw product of dienst.

Met onze uitgebreide zoekfilter kun je zoeken op verschillende duurzaamheidskenmerken zoals BENG-eisen, groene daken en gevels, zonnepanelen, circulaire bouw, warmtepompen, etc. Bovendien kun je de resultaten verder filteren op provincie, plaats, sector of bouwfase.

Alle duurzame projecten bekijken of lees meer over duurzaam bouwen

Grote bouwprojecten Nederland

Cobouw50 Projecten is een initiatief van Cobouw. De lijst toont op basis van de ramingskosten en bruto vloeroppervlakte de 50 grootste projecten die in 2021 zijn opgeleverd. De volledige lijst met de top 50 projecten is samengesteld op basis van data van Cobouw Bouwberichten. Alleen projecten die vermeld staan in de database van Bouwberichten zijn opgenomen in het overzicht. De top 5:

 1. Air Separation Unit (Cordeel Nederland)
 2. Tower Ten (Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling)
 3. Booking.com (Züblin Nederland)
 4. The Roofs (J.P. van Eesteren/Besix)
 5. De Zalmhaven (BAM Bouw & Techniek Grote projecten)

Bekijk de volledige lijst

Probeer 14 dagen gratis

Probeer gratis

Probeer 14 dagen gratis. Het is geheel vrijblijvend en stopt automatisch.

Annuleren

Hoe anderen Bouwberichten ervaren

Lees de cases van Velux, Zehnder, DIT Holding en EigenHuis

'50% van onze leads komt binnen via Bouwberichten'

Monique Deckers, Velux

Lees haar verhaal

'Bouwberichten weet precies wat er waar gebouwd wordt'

Mark Kremers, Zehnder

Lees zijn verhaal

'Ik download projecten waarvan ik denk dat ze interessant zijn. En sales zoekt daar vervolgens contact mee. Het is heel simpel, maar het werkt'

Jackeline Kersing, DIT Holding

Lees haar verhaal

'Ik zie Bouwberichten als een prima leadgenerator'

Rolph Voesenek, Eigenhuis Projecten

Lees zijn verhaal

Meer weten?

Wil je vrijblijvend met één van onze adviseurs van gedachten wisselen? Dat kan. Zij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van Bouwberichten. Neem contact op met Marianne of laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met jou op.

Marianne Smit

Laat je terugbellen

Hallo, mijn naam is . Ik werk bij als . Je kunt mij bereiken via of bellen op .