MENU

Zoek je kansrijke projecten in de woningbouw? Met Bouwberichten heb je continue inzicht in verkoopkansen

Woningbouw in Nederland

Met Bouwberichten heb je continue een actueel inzicht in nieuwe, lopende en gerealiseerde woningbouwprojecten in Nederland en Vlaanderen. Bouwberichten weet precies wát er wáár door wíe en wánneer gebouwd wordt. Met onze slimme tooling helpen we jou om kansrijke leads te vinden, contacteren, kwalificeren en converteren.

  • Zoek in meer dan 400.000 bouwprojecten
  • Vind actuele informatie over woningbouwprojecten
  • Vind kansrijke leads voor jouw product of dienst
  • Vergroot je leadfunnel en omzet
  • Probeer 14 dagen gratis, zonder verplichtingen

Bekijk hoe het werkt

Probeer 14 dagen gratis

Probeer gratis

Probeer 14 dagen gratis. Het is geheel vrijblijvend en stopt automatisch.

Annuleren

Vind kansrijke woningbouwprojecten

Er is in Nederland een structureel tekort aan woningen. Een woning is voor steeds minder mensen bereikbaar geworden, met name voor jongeren en middeninkomens in de grote en middelgrote steden. Tot 2030 moeten er ongeveer 100.000 woningen per jaar worden bijgebouwd om het tekort weg te werken.

Woningbouwprojecten in Nederland
Met Bouwberichten vind je alle relevante woningbouwprojecten in Nederland, of het nu gaat om eengezinswoningen, appartementen of starterswoningen. Bij elk woningbouwproject tonen we detailinformatie zoals: beschrijving van het project, projectkenmerken, fase, raming, gebouwspecificaties, betrokken organisaties en nog veel meer.

Probeer Bouwberichten 14 dagen gratis

Kengetallen woningbouw Nederland

De ambitie van het kabinet is om tot 2030 in Nederland 900.000 woningen te bouwen. Per provincie is vastgelegd hoeveel nieuwe woningen er worden opgeleverd en 2 op de 3 nieuwe huizen vallen in de categorie betaalbaar. Volgens de database van Bouwberichten zijn er op dit moment in Nederland ongeveer 166.000 woningen in aanbouw.

De database laat ook zien dat er nu ongeveer 8.000 bouwprojecten zijn waarbij woningen zijn gepland of worden gebouwd. Ook in de initiatieffase zien we dat de pijplijn erg goed gevuld is, wat laat zien dat er veel nieuwe projecten in aantocht zijn.

Probeer Bouwberichten gratis en ontdek verkoopkansen

Woningbouwprojecten pijplijn

Als we kijken naar de aantallen woningen, dan zien we dat er zo'n 166.000 woningen in aanbouw zijn, maar dat het gros in een eerder stadium verkeert. De database van Bouwberichten laat zien dat er 825.009 woningen in de pijplijn zitten, waarvan meer dan de helft in een (zeer) vroege fase in het bouwproces. Dat is dus ongeveer het streefgetal van Hugo De Jonge.

In vroege stadia is het bij sommige woningbouwprojecten nog niet bekend of het huur- of koopwoningen betreft. Daarom zijn de sommaties koop en huur in de tabel links niet gelijk aan de som van het totaal aantal woningen.

Ontdek kansen in de woningbouw jouw organisatie

Woningbouw Zuid-Holland

In Zuid-Holland staan de meeste woningbouwprojecten gepland. Met in totaal 186.866 woningen gaat het Noord-Holland en Utrecht voor. De gemeente Zuidplas staat in de top 10 van gemeenten als het gaat om geplande groei van woningbouw, t/m 2035. De provincie stelt aan gemeenten voor 2023 bijna €7 miljoen beschikbaar om de bouw van betaalbare woningen in Zuid-Holland te versnellen.

Van het aantal geplande woningen moet vanaf 2025 tweederde betaalbaar zijn en wordt er een derde gebouwd door corporaties. Op termijn wordt er gestreefd naar 30% sociale huur per gemeente.

Ontdek kansen in Zuid-Holland voor jouw organisatie

Woningbouw Noord-Holland

Noord-Holland is de nummer 2 in de lijst, met in totaal 168.460 nieuwe woningen tot 2030. Er staan ook opvallend veel Noord-Hollandse gemeentes (7 in totaal) in de top-10 gemeenten met een hoge geplande groei, t/m 2035.

De komende jaren gaat de provincie Noord-Holland haar gemeenten helpen om sneller meer betaalbare woningen te bouwen om het woningtekort in Noord-Holland terug te dringen. Om dit te bereiken, hebben Gedeputeerde Staten het Masterplan Wonen opgesteld.

Ontdek kansen in Noord-Holland voor jouw organisatie

Bouw appartementen en grondgebonden

Het meerendeel van de woningen die gebouwd worden zijn appartementen. Ook als we kijken naar de voorlopende fases zijn de grondgebonden woningen in de minderheid. Dit toont aan dat er steeds meer in de hoogte wordt gebouwd.

Appartementen hebben over het algemeen een langere ontwikkeltijd. Van veel appartementen is al bekend dat ze pas in 2025 opgeleverd worden, waar we voor grondgebonden woningen minder ver vooruit lijken te kunnen kijken.

Grote hoogbouwprojecten (uit de Cobouw top 50 projecten 2022) zijn onder andere:

  1. Californië (Haarlem)
  2. Our Domain (Amsterdam)
  3. Valley (Amsterdam)
  4. Punt Sniep (Diemen)
  5. Duin (Almere)

Bekijk de volledige top 50

Duurzame woningbouw

Als we kijken naar woningbouwprojecten in Nederland met duurzame aspecten, dan valt op dat tot en met 2023 er bij steeds meer woningbouwprojecten duurzame aspecten worden toegepast.

De verwachting is dat dit voor opvolgende jaren verder zal stijgen, het is echter voor een deel van de woningbouwprojecten nog onbekend of en welke duurzame aspecten zullen worden toegepast.

Ontdek woningbouwprojecten met duurzaamheidstoepassingen

Download de Sectoranalyse Wonen 2023

De woningbouwopgave is groot. Minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening wil 900.000 woningen bouwen tot en met 2030. Een flinke uitdaging en een mooi vooruitzicht op een scala aan opdrachten voor de
hele bouwsector.

In deze sectoranalyse laten we aan de hand van data zien wat de stand van zaken is op de markt. Dat varieert van demografische prognoses tot de actuele bouwproductie. Duiding van experts geeft context aan de cijfers.

Grote bouwbedrijven woningbouw

In de tabel rechts zie je de grootste Nederlandse bouwbedrijven die actief zijn in de woningbouw, gecategoriseerd o.b.v. rol. Hierbij maken we een onderscheid tussen opdrachtgevers, architectenbureaus, aannemers en installateurs.

Bij de calculatie van het ramingsbedrag zijn de projecten meegenomen in de fases van initiatief tot uitvoering. Hierbij zijn de totale ramingsbedragen waar deze partijen bij betrokken zijn, bij elkaar opgeteld.

Bekijk alle projecten van deze bedrijven

Probeer 14 dagen gratis

Probeer gratis

Probeer 14 dagen gratis. Het is geheel vrijblijvend en stopt automatisch.

Annuleren

Hoe anderen Bouwberichten ervaren

Lees de cases van Velux, Zehnder, FAAC en EigenHuis

'50% van onze leads komt binnen via Bouwberichten'

Monique Deckers, Velux

Lees haar verhaal

'Bouwberichten weet precies wat er waar gebouwd wordt'

Mark Kremers, Zehnder

Lees zijn verhaal

'Wij zetten Bouwberichten al 15 jaar in als leadgenerator'

Marja Steenbeek, Faac Automatische deuren

Lees haar verhaal

'Ik zie Bouwberichten als een prima leadgenerator'

Rolph Voesenek, Eigenhuis Projecten

Lees zijn verhaal

Meer weten?

Wil je vrijblijvend met één van onze adviseurs van gedachten wisselen? Dat kan. Zij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van Bouwberichten. Neem contact op met Marianne of laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met jou op.

Marianne Smit

Laat je terugbellen

Hallo, mijn naam is . Ik werk bij als . Je kunt mij bereiken via of bellen op .