MENU

Ben je op zoek naar kansrijke renovatieprojecten voor jouw product of dienst? Met Bouwberichten heb je continue inzicht in verkoopkansen

Renovatieprojecten in Nederland en België

Met Bouwberichten heb je continue een actueel inzicht in geplande, lopende en gerealiseerde renovatieprojecten in Nederland en Vlaanderen. Met onze tooling vind je eenvoudig de bouwprojecten die aan jouw wensen en eisen voldoen.

 • Zoek in meer dan 400.000 bouwprojecten
 • Vind geplande, lopende en gerealiseerde renovatieprojecten
 • Vind kansrijke leads voor jouw product of dienst
 • Vergroot je leadfunnel en omzet
 • Probeer 14 dagen gratis, zonder verplichtingen

Bekijk hoe het werkt

Probeer 14 dagen gratis

Probeer gratis

Probeer 14 dagen gratis. Het is geheel vrijblijvend en stopt automatisch.

Annuleren

Vind de renovatie projecten die passen bij jouw product of dienst

Bouwberichten weet precies wát er wáár door wíe en wánneer gebouwd wordt. Met bouwberichten vind je de renovatieprojecten die aansluiten bij jouw product of dienst.

 • Wij zijn het grootste online leadportal met de meest actuele en kwalitatieve bouwinformatie.
 • Je kunt zoeken in meer dan 400.000 bouwprojecten en maandelijks voegt ons redactieteam ong. 400 nieuwe bouwprojecten toe en updaten ze er zo'n 800.
 • Sla zoekopdrachten op en stel e-mailalerts in, dan ben je als eerste op de hoogte van nieuwe renovatieprojecten.

Probeer Bouwberichten 14 dagen gratis

Actuele renovatieprojecten in Nederland

Of je nu op zoek bent naar renovatieprojecten binnen de woningbouw, utiliteitsbouw of infra, met Bouwberichten heb je altijd als eerste inzicht in de nieuwste renovatieprojecten. Die kun je zelf filteren op basis van de door jouw gewenste criteria.

 1. Je kunt zoeken in alle Nederlandse provincies en Vlaanderen.
 2. Jij bepaalt welke bouwfase(s) je wilt zien. Je kunt kiezen uit overheidsplannen, signalering, initiatief, ontwerp, gegund en uitvoering en opgeleverd.
 3. Jij bepaalt voor welke sectoren je renovatieprojecten wilt zien. Je kunt kiezen uit: bedrijven en logistiek, cultuur & religie, gezondheidszorg, GWW, horeca, sport en recreatie, onderwijs, winkels en parkeren en wonen

Renovatie woningbouw

Er zijn geen specifieke cijfers beschikbaar over hoeveel woningen er precies gerenoveerd moeten worden in Nederland in de komende jaren. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat van de bestaande woningen en de lokale woningmarkt.

Wel is het zo dat Nederland in de komende jaren een groot aantal woningen moet verduurzamen om aan de doelstellingen van de klimaatakkoorden van Parijs en de Europese Unie te voldoen. Dit houdt onder andere in dat woningen energiezuiniger moeten worden gemaakt en dat er meer aandacht moet zijn voor duurzame energie. Er zijn verschillende programma's en regelingen beschikbaar om woningbezitters te ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning.

Alle renovatieprojecten woningbouw bekijken

Kantoor renovatie

De renovatie van kantoren is een belangrijk onderwerp omdat het verbeteren van de energie-efficiëntie en duurzaamheid van kantoren bijdraagt aan het behalen van de doelstellingen voor klimaatverandering. Renovatieprojecten voor kantoren kunnen variëren van het vervangen van ramen en deuren tot het aanbrengen van isolatie en het veranderen van de indeling van een ruimte.

Minimaal C-label voor kantoren

Sinds 1 januari 2023 moeten kantoorgebouwen van 100 vierkante meter of groter minimaal energielabel C hebben. Een C-label betekent een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per m2 per jaar. In de komende jaren zullen een groot aantal kantoren moeten verduurzamen om aan de doelstellingen van het klimaatakkoord te voldoen. Dit houdt onder andere in dat kantoren energiezuiniger moeten worden gemaakt en dat er meer aandacht moet zijn voor duurzame energie. Er zijn verschillende programma's en regelingen beschikbaar om kantoorbezitters te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouw.

Alle renovatieprojecten kantoren bekijken

Renovatie zorgvastgoed

Er zijn vele vormen van zorgvastgoed te onderscheiden zoals woonzorgcomplexen, fysiotherapiepraktijken, verpleeghuizen, Ziekenhuizen, geestelijke gezondheidszorg en woonzorgcomplexen. Een groot deel van dit vastgoed is verouderd. Volgens experts zijn er flinke ingrepen nodig om het zorgvastgoed in Nederland te moderniseren en verduurzamen. Uit een analyse van Cobouw blijkt dat:

 • Technisch en functioneel veel zorgvastgoed verouderd is.
 • Vanwege de vergrijzing er meer behoefte komt aan seniorenwoningen en specifieke voorzieningen voor zware zorg.
 • Er vooral in buitenstedelijke gebieden een mismatch is tussen vraag en aanbod.

Duurzaamheidsuitdaging

Het zorgvastgoed is verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de CO2 uitstoot binnen de zorg. De duurzame doelstellingen van 2030 lijken haalbaar, maar voor 2050 moet er nog een stap extra gezet worden. Om de klimaatambities voor het volgende decennium te halen zijn miljardeninvesteringen nodig in isolatie, duurzame energie en installaties, renovatie en nieuwbouw van zorgvastgoed.

Alle renovatieprojecten zorg bekijken

Horeca renovatie

Er zijn enkele trends die we zien in renovatieprojecten in de horeca in Nederland. Een trend is het gebruik van duurzame en milieuvriendelijke materialen. Dit is belangrijk omdat de horeca steeds meer bewust bezig is met het verminderen van hun impact op het milieu. Een andere trend is het aanbieden van unieke en verrassende ervaringen aan gasten. Hierbij speelt het interieur en de inrichting een belangrijke rol.

Volgens cijfers van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland heeft bijna de helft van de horecabedrijven in Nederland in de afgelopen twee jaar renovatie- of verbouwingswerkzaamheden uitgevoerd. De cijfers tonen ook aan dat de investeringen in renovaties steeds groter worden en dat horecabedrijven steeds meer moeite doen om zich te onderscheiden van de concurrentie.

Alle renovatieprojecten horeca bekijken

Renovatie scholen

Renovatieprojecten van scholen zijn belangrijk voor het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs en de leeromgeving voor leerlingen. In Nederland staan veel scholen voor de uitdaging om hun gebouwen te renoveren en aan te passen aan de veranderende eisen van het onderwijs. Een paar inzichten van Cobouw:

 • In het funderend onderwijs is vooral de naoorlogse voorraad aan vervanging toe.
 • Met name de gebouwen uit de Londo-periode (1978-1992) zijn verouderd.
 • Het universitair vastgoed uit de jaren zestig en zeventig is verouderd.
 • Het MBO-vastgoed is relatief nieuw.

Meer aandacht voor duurzaamheid

Een trend is het gebruik van duurzame en milieuvriendelijke materialen. Dit is belangrijk omdat scholen steeds meer bewust bezig zijn met het verminderen van hun impact op het milieu en het creëren van een gezonde leeromgeving. Een andere trend is het aanpassen van de leeromgeving aan de nieuwste pedagogische inzichten, zoals het creëren van flexibele leeromgevingen en het toepassen van technologie in het onderwijs.

Stijging in aantal renovatieprojecten scholen

Volgens cijfers van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zijn in de afgelopen jaren steeds meer scholen bezig met renovatieprojecten. Het aantal scholen dat renovatieprojecten uitvoert is gestegen en de investeringen in renovaties zijn groter geworden. Dit toont aan dat scholen in Nederland steeds meer belang hechten aan de kwaliteit van de leeromgeving en de onderwijskwaliteit.

Alle bouwprojecten kantoren bekijken

Probeer 14 dagen gratis

Probeer gratis

Probeer 14 dagen gratis. Het is geheel vrijblijvend en stopt automatisch.

Annuleren

Hoe anderen Bouwberichten ervaren

Lees de cases van Velux, Zehnder, DIT Holding en EigenHuis

'50% van onze leads komt binnen via Bouwberichten'

Monique Deckers, Velux

Lees haar verhaal

'Bouwberichten weet precies wat er waar gebouwd wordt'

Mark Kremers, Zehnder

Lees zijn verhaal

'Ik download projecten waarvan ik denk dat ze interessant zijn. En sales zoekt daar vervolgens contact mee. Het is heel simpel, maar het werkt'

Jackeline Kersing, DIT Holding

Lees haar verhaal

'Ik zie Bouwberichten als een prima leadgenerator'

Rolph Voesenek, Eigenhuis Projecten

Lees zijn verhaal

Meer weten?

Wil je vrijblijvend met één van onze adviseurs van gedachten wisselen? Dat kan. Zij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van Bouwberichten. Neem contact op met Marianne of laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met jou op.

Marianne Smit

Laat je terugbellen

Hallo, mijn naam is . Ik werk bij als . Je kunt mij bereiken via of bellen op .