MENU

Benieuwd bij welke bedrijven in de bouwsector kansen liggen? Vind alle bedrijven met Bouwberichten en krijg inzicht in verkoopkansen

Bouwsector

Met Bouwberichten heb je continue een actueel inzicht in de bouwsector. Zo blijf je op de hoogte van nieuwe bouwprojecten en ontwikkelingen bij vrijwel alle architectenbureaus, bouwbedrijven en installateurs in Nederland en Vlaanderen. Met onze tooling vind je eenvoudig de bouwprojecten en organisaties die aan jouw wensen en eisen voldoen.

 • Zoek in meer dan 400.000 projecten en 200.000 (bouw)organisaties
 • Vind eenvoudig de bouwbedrijven- en projecten die jij zoekt
 • Vind kansrijke leads voor jouw product of dienst
 • Vergroot je leadfunnel en omzet
 • Probeer 14 dagen gratis, zonder verplichtingen

Bekijk hoe het werkt

Probeer 14 dagen gratis

Probeer gratis

Probeer 14 dagen gratis. Het is geheel vrijblijvend en stopt automatisch.

Annuleren

Architectenbureaus Nederland

Met Bouwberichten heb je continue een actueel inzicht in de projecten van vrijwel alle middelgrote- en grote architectenbureaus in Nederland en Vlaanderen.

Er zijn diverse gerenommeerde architectenbureaus in Nederland, zoals OMA (Office for Metropolitan Architecture), MVRDV, Benthem Crouwel Architects en EGM. Het is lastig om te zeggen welke de grootste zijn omdat er verschillende manieren zijn om "grootte" te definiëren, zoals aantal medewerkers, omzet, aantal voltooide projecten, oppervlakte, enzovoort. Bovendien werken sommige architectenbureaus internationaal, waardoor niet alle projecten worden meegeteld in de cijfers (zoals in het top 10 overzicht hiernaast, waarbij we alleen naar Nederlandse en Vlaamse projecten kijken).

In de tabel hiernaast staan de top 10 architectenbureaus, verdeeld naar ramingssom van opgeleverde projecten in Nederland en Vlaanderen in 2022 (je kunt de tabel openklappen om de top 50 te zien). Wil je de projecten van alle architectenbureaus kunnen zien?

Probeer 14 dagen gratis of lees meer over architectenbureaus

Bekende architectenbureaus Nederland

Nederland kent relatief veel (internationaal) bekende en gerenommeerde architectenbureaus. Hieronder staan enkele van de (grote) bekende Nederlandse architectenbureaus, in willekeurige volgorde:

Wil je de projecten van alle architectenbureaus kunnen zien?

Probeer Bouwberichten dan 14 dagen gratis

      Valley, Zuidas Amsterdam (ontwerp MVRDV)

Bouwbedrijven in Nederland

Bouwberichten weet precies wát er wáár door wíe en wánneer gebouwd wordt. We hebben niet alleen een overzicht van alle (grote) bouwbedrijven in Nederland, maar ook van de geplande, lopende en uitgevoerde projecten van deze bouwbedrijven.

Op Bouwberichten vind je ook de gegevens en bouwprojecten van middelgrote en kleinere bouwbedrijven (aannemers). Je kunt zoeken in meer dan 400.000 bouwprojecten en zo'n 200.000 organisaties.

Probeer 14 dagen gratis of lees meer over bouwbedrijven in Nederland

Cobouw50: de 50 grootste bouwbedrijven van Nederland

Elk jaar brengt Cobouw dé lijst met de 50 grootste bouwbedrijven van Nederland uit. Met dit jaar een aantal verrassende wisselingen, nieuwkomers en herintreders met mooie resultaten. Met op nummer één de Koninklijke BAM Groep, gevolgd door VolkerWessels en Koninklijke Boskalis.

Bekijk de top 50

Installateurs - alle E-, S- en W-installateurs in Nederland

Met Bouwberichten krijg je voortdurend actueel inzicht in de projecten van bijna alle E- S- en W-installateurs in Nederland en Vlaanderen. Er diverse grote installatiebedrijven die gespecialiseerd zijn in de installatie en onderhoud van elektrotechnische (E), sanitaire (S), werktuigbouwkundige (W) systemen in gebouwen. De 5 grootste E, S en W-installatiebedrijven in Nederland (o.b.v. bedrijfsopbrengsten) zijn Equans, Spie Nederland, Croonwolter&dros, Unica, en Hoppenbrouwers. Hiernaast zie je de top-20 lijst van Nederlandse installateurs op basis van bedrijfsopbrengst in 2023.

Deze grote installateurs bieden een breed scala aan diensten aan op het gebied van ontwerp, engineering, installatie, onderhoud en beheer van technische systemen in gebouwen en industrieën. Ze zijn actief in verschillende sectoren, zoals gezondheidszorg, onderwijs, kantoren en industrie en hebben jarenlange ervaring in de branche. Deze installateurs werken vaak samen met bouwbedrijven en leveranciers om de meest geavanceerde technologieën en oplossingen te bieden voor hun klanten.

Wil je de projecten van alle installateurs zien?

Probeer 14 dagen gratis of lees meer over installeteurs

Download de nieuwste Bouw- en VastgoedMonitor (Q1 2024)

In deze Bouw- en VastgoedMonitor staan de resultaten voor maart 2024 en de verwachting voor april 2024. Het centrale thema betrof dit keer ‘Zorgen & Kansen op de Woningmarkt'.

Verwachting voor april 2024
De omzetverwachting voor april is licht positief, maar wel iets lager dan maart (0,2% vs. 0,6%). Vrijwel alle sectoren zijn (iets) minder optimistisch voor april, dan voor maart.

Grootste projecten in de bouwsector

Cobouw50 Projecten is een initiatief van Cobouw. De lijst toont op basis van de ramingskosten en bruto vloeroppervlakte de 50 grootste projecten die in 2022 zijn opgeleverd. De volledige lijst met de top 50 projecten is samengesteld op basis van data van Cobouw Bouwberichten. Alleen projecten die vermeld staan in de database van Bouwberichten zijn opgenomen in het overzicht. De top 5:

 1. Air Separation Unit (Cordeel Nederland)
 2. Tower Ten (Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling)
 3. Booking.com (Züblin Nederland)
 4. The Roofs (J.P. van Eesteren/Besix)
 5. De Zalmhaven (BAM Bouw & Techniek Grote projecten)

Bekijk de volledige lijst

Probeer 14 dagen gratis

Probeer gratis

Probeer 14 dagen gratis. Het is geheel vrijblijvend en stopt automatisch.

Annuleren

Hoe anderen Bouwberichten ervaren

Lees de cases van Velux, Zehnder, DIT Holding en EigenHuis

'50% van onze leads komt binnen via Bouwberichten'

Monique Deckers, Velux

Lees haar verhaal

'Bouwberichten weet precies wat er waar gebouwd wordt'

Mark Kremers, Zehnder

Lees zijn verhaal

'Ik download projecten waarvan ik denk dat ze interessant zijn. En sales zoekt daar vervolgens contact mee. Het is heel simpel, maar het werkt'

Jackeline Kersing, DIT Holding

Lees haar verhaal

'Ik zie Bouwberichten als een prima leadgenerator'

Rolph Voesenek, Eigenhuis Projecten

Lees zijn verhaal

Meer weten?

Wil je vrijblijvend met één van onze adviseurs van gedachten wisselen? Dat kan. Zij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van Bouwberichten. Neem contact op met Marianne of laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met jou op.

Marianne Smit

Laat je terugbellen

Hallo, mijn naam is . Ik werk bij als . Je kunt mij bereiken via of bellen op .